Αρχική » Grid with Sidebar » Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε γουρουνόσκυλο στον Έβρο

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε γουρουνόσκυλο στον Έβρο

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε την Κυριακή 18/10/2020 στην περιοχή Αρχάγγελος, 1 χλμ από το χωριό Αισύμη του Έβρου σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Γιώργο Καλόγερο να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Πέπη 4 ετών, Μπλε της Γασκώνης, την οποία έβγαλε η παρέα του Γιώργου το πρωί της Κυριακής 18/10/2020 στην περιοχή Αρχάγγελος για κυνήγι αγριόχοιρου.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στην σύντροφο του, ο ίδιος ο Γιώργος : ” Κάναμε μια παγάνα κοντινή, τα 2 σκυλιά είχαν σηκώσει γουρούνι και έρχονταν στα καρτέρια. Η απόσταση ήταν δεν ήταν γύρω στα 100-120 μέτρα μπροστά μας, ακούγαμε πεντακάθαρα τα σκυλιά να γαβγίζουν το γουρούνι και όλα μαζί, σκυλιά και γουρούνι να έρχονται προς τα καρτέρια.

Όπως κυνηγούσαν η Πέπη ξαφνικά άρχισε να σκούζει και να ουρλιάζει σπαραχτικά, τρέχουμε με φωνές και πυροβολισμούς στον αέρα μπας και την αφήσει αλλά τίποτα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες αυτός πρόλαβε και έφαγε κιόλας μέσα στο πεντάλεπτο που κάναμε να φτάσουμε οι πρώτοι στο σημείο.

Έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με τους λύκους γενικά σε όλο τον Έβρο. Να φανταστείτε τους συναντάμε όλη την διάρκεια της ημέρας, από τα ορεινά μέχρι και τα πεδινά, παντού υπάρχουν λύκοι. Στη περιοχή του Σουφλίου δεν υπάρχει κυνηγός που να μην έχασε τουλάχιστον ένα σκυλί τα τελευταία 10 χρόνια.

Υπάρχει περιστατικό που συνέβη σε φίλο του πατέρα μου , πριν 3 χρόνια, που 7 λύκοι περικύκλωσαν τον ίδιο και τη γλίτωσε επειδή τους αντιλήφθηκε εγκαίρως και ανέβηκε σε ένα δέντρο. Χωρίς όπλο, ασύρματο ή κινητό και έκαναν κύκλους από κάτω του 2 ώρες !!! Και ο άνθρωπος είναι άνθρωπος της φύσης, κυνηγός και δουλεύει μέσα στο δάσος !!! Εμείς συγκεκριμένα έχουμε χάσει 5 σκυλιά μαζί με την Πέπη τα τελευταία 6 χρόνια. ”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει

η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ