Αρχική iHunt.gr Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στη Χαλκιδική

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στη Χαλκιδική

από iHunt Team

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε το Σάββατο 10/10/20 στην περιοχή Ντουρίτσα της Χαλκιδικής, σε κυνήγι αγριόχοιρου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Λευτέρη Πολυχρόνη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Αράπη 3 ετών Ελληνικό Ιχνηλάτη, τον οποία έβγαλε η παρέα του Λευτέρη το πρωί του Σαββάτου 10/10/20 στην ευρύτερη περιοχή της Μεγάλης Παναγιάς για κυνήγι αγριόχοιρου.

Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στον σύντροφο του, ο ίδιος ο Λευτέρης : ” Κάναμε μια παγάνα κοντινή, σηκώσαμε το γουρούνι περίπου στις 12:00, το τουφεκίσαμε αλλά δεν το πήραμε και έφυγε μαζί με όλα τα σκυλιά. Τα υπόλοιπα τα πιάσαμε αλλά ο αράπης ήταν πολύ μπροστά, τον χάσαμε για ώρα από το GPS και αργά το απόγευμα όταν πήγαμε ψάχνοντας στην περιοχή Ντουρίτσα μας έδωσε στίγμα εκεί. Η απόσταση είναι 25 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που κυνηγούσαμε το πρωί, δηλαδή από την Μεγάλη Παναγιά. Γύρω στις 21:00 το βράδυ τον βρήκαμε όπως είναι στη φωτογραφία.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο.

Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα

2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό

3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν

4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν

5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά

6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο

Ηλίας 14 Οκτωβρίου, 2020 - 10:39

Η ΛΎΚΟΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΟ ΤΟ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟ.

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα