Αρχική iHunt.gr Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στο Μέτσοβο

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στο Μέτσοβο

από iHunt Team

demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Κυριακή 20/12/20 στην περιοχή του Μετσόβου κατά την διάρκεια άοπλης εκπαιδευτικής εξόδου λόγω lock down. Αυτή την φορά το “λαχείο” ξαναέπεσε στον συνάδερφο Γιάννη Βασιλείου να θρηνήσει ακόμα ένα αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Τζίνα 3 χρονών, Σέρβικος τρίχρωμος ιχνηλάτης την οποίo έβγαλε ο Γιάννης για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή του Μετσόβου μαζί με άλλα 2 σκυλιά.

Τα 3 σκυλιά είχαν σηκώσει ένα γουρούνι ενώ ο Γιάννης χαλαρός παρακολουθούσε από κάποια απόσταση την εξέλιξη της καταδίωξης. Έπειτα από κάποιο διάστημα δυο από τα σκυλιά επέστρεψαν στα πόδια του τρομαγμένα, ενώ στο Gps έβλεπε την Τζίνα ως ακίνητη στα 280 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Φτάνοντας στο σημείο, με φρίκη αντίκρισε το κυριολεκτικά κατασπαραγμένο κορμάκι της Τζίνας.

Ο Γιάννης σχολιάζει : ” Η Τζίνα δεν είναι το πρώτο σκυλί που χάνω από λύκους !!! Πέρσι τέτοια εποχή οι λύκοι μου έφαγαν άλλο ένα σκυλί, τον Κεφαλά, πάλι Σέρβικο τρίχρωμο ιχνηλάτη !!! Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή έστω να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Μετά από κάθε επίθεση αλλάζουμε περιοχή, αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

2 σχόλια

Μιμς 6 Ιανουαρίου, 2021 - 22:39

Χαχαχα άοπλη εκπαιδευτική!!! Έχουν γεμίσει τα βουνά από κυνηγούς και εσείς το παίζετε ότι δεν συμβαίνει τίποτα και φταίνε και οι λύκοι από πάνω!

Νικ 8 Ιανουαρίου, 2021 - 10:44

τράβα τα βυζιά σου σκατοψυχε

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα