Αρχική iHunt.gr Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στην Κοζάνη

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο στην Κοζάνη

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Τετάρτη 09/06/21 στα Κομνηνά Εορδαίας της Κοζάνης και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Παρχάρ κατά την διάρκεια άοπλης εκπαιδευτικής εξόδου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε ξανά, για δεύτερη φορά στον συνάδερφο Θανάση Συμεωνίδη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Σόνια 7 χρονών, Σεγκούτσι την οποία έβγαλε ο Θανάσης μαζί με άλλα 3 σκυλιά, για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό της Τετάρτης 09/06/21 στην περιοχή Παρχάρ.

Τα 4 σκυλιά είχαν σηκώσει ένα λαγό ενώ ο Θανάσης παρακολουθούσε από κάποια απόσταση την εξέλιξη της καταδίωξης. Γύρω στις 10.30 είδε στο Gps τα 3 σκυλιά να συνεχίζουν την καταδίωξη ενώ το τέταρτο, δηλαδή η Σόνια φαίνονταν ως ακίνητη στα 1000 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Φτάνοντας στο σημείο έπειτα απο 30′ εξαιτίας του δύσβατου εδάφους, με φρίκη αντίκρισε το κατασπαραγμένο σώμα της άτυχης σκυλίτσας.

197708417 1210211336082484 3258539650412196235 n

Ο Θανάσης σχολιάζει : ” Η Σόνια δεν είναι το πρώτο σκυλί που χάνω από λύκους !!! Πριν μερικούς μήνες, στις 26/12/20 στο Μεσόβουνο Εορδαίας οι λύκοι μου έφαγαν άλλα 2 σκυλιά, την Μάγια και την Αστραπή και το ίδιο κακό έχει συμβεί σε πάρα πολλούς συνάδερφους !!! Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή έστω να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Μετά από κάθε επίθεση αλλάζουμε περιοχή, αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το ihunt.gr


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα