Αρχική iHunt.gr Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στο Ν. Ιωαννίνων…VIDEO

Θανατηφόρα επίθεση λύκων σε λαγόσκυλο στο Ν. Ιωαννίνων…VIDEO

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε την Κυριακή 20/09/20 στον Ελαφότοπο Ιωαννίνων, σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Κώστα Κωσταντίνου να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Λίζα 9 μηνών Μπίγκλ, την οποία έβγαλε η παρέα του Κώστα το πρωί της Κυριακής 20/09/20 στον Ελαφότοπο Ιωαννίνων για κυνήγι λαγού.

Τα σκυλιά είχαν σηκώσει ένα λαγό ενώ ο Κώστας παρακολουθούσε την εξέλιξη της καταδίωξης. Ωστόσο έπειτα από λίγο η καταδίωξη σταμάτησε και σύντομα τα σκυλιά επέστρεψαν στα πόδια του τρομαγμένα, όλα εκτός από την Λίζα.

Ο Κώστας περίμενε λίγο την επιστροφή της Λίζας, έπειτα άρχισε να φωνάζει το όνομα της και να σφυρίζει και αφού η σκυλίτσα δεν επέστρεφε, έβαλε στο αυτοκίνητο τα υπόλοιπα και ξεκίνησε το ψάξιμο καθώς η σκυλίτσα δεν είχε Gps. Ψάχνοντας λοιπόν και έπειτα από πολύ ώρα έπεσε τυχαία πάνω της και έντρομος αντίκρυσε την σκυλίτσα στην κατάσταση που φαίνεται στην φωτογραφία.

Αρχές Σεπτεμβρίου κατά την διάρκεια εκπαιδευτικού στο Μονοδένδρι, ο Κώστας είχε άλλο ένα συναπάντημα με λύκο την οποία κατέγραψε στο παρακάτω βίντεο.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο.

Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα