Αρχική » Grid with Sidebar » Θανατηφόρα επίθεση λύκων στο Τσάλι της Ξάνθης

Θανατηφόρα επίθεση λύκων στο Τσάλι της Ξάνθης

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Τετάρτη 05/08/20 στην περιοχή πάνω από τα Δεύτερα Βαρέλια, στο βουνό Τσάλι, στην Ξάνθη κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής εξόδου. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Μπούλεντ Σελίμ να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Ραούλ 14 μηνών, Ιχνηλάτη της ‘Ιστριας τον οποίo έβγαλε ο Μπουλεντ για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό της Τετάρτης στην περιοχή Δεύτερα Βαρέλια μαζί με άλλα 3 σκυλιά.

Τα 4 σκυλιά είχαν σηκώσει ένα λαγό ενώ ο Μπουλεντ αμέριμνος παρακολουθούσε από σχετικά κοντά την εξέλιξη της καταδίωξης. Ξαφνικά άκουσε ένα μόνο ουρλιαχτό πόνου και μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα υπόλοιπα 3 σκυλιά επέστρεψαν στα πόδια του τρομαγμένα, με τα 2 από αυτά ένα θηλυκό και ένα αρσενικό να έχουν αίματα από δαγκωνιές στην πλάτη και στα μπούτια, ενώ στο Gps έβλεπε τον Ραούλ ως ακίνητο. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps.

Η απόσταση όλη και όλη ήταν λιγότερη από 300 μέτρα πλέον και φτάνοντας στο σημείο πρόλαβε να δει ένα λύκο να χάνεται στην βλάστηση με το πάσο του ενώ μερικά μέτρα πιο πάνω έφευγαν άλλοι 4 λύκοι. Την ίδια στιγμή με φρίκη αντίκρισε τον Ραούλ νεκρό στο έδαφος, πνιγμένο από τα δόντια των λύκων. Προφανώς η ταχύτητα του Μπουλεντ εμπόδισαν τους λύκους να ανοίξουν το σώμα του άτυχου σκύλου.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

Αλέξανδρος Παλαιολόγος για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ