Αρχική iHunt.gr Θα εντοπίζουν τους λαθροθήρες…. μέσω ήχου

Θα εντοπίζουν τους λαθροθήρες…. μέσω ήχου

από iHunt Team

demobannerΓια την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού προγράμματος που υλοποιεί το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» του υπουργείου Γεωργίας επιλέχθηκαν ο δήμος Κόνιτσας και ο ποταμός Αώος, σε σημεία πέριξ του οποίου τοποθετούνται ειδικοί αισθητήρες καταγραφής ήχου σε πραγματικό χρόνο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιεί ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου με επικεφαλής τον περιβαλλοντολόγο-βιολόγο δρ. Χρήστο Αστάρα, στο πλαίσιο του οποίου οι ήχοι που καταγράφονται, θα επεξεργάζονται από ειδικό αλγόριθμο και κατόπιν θα αποστέλλεται ειδοποίηση στις Δασικές Υπηρεσίες.

«Αυτό προφανώς λειτουργεί αποτρεπτικά σε περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας και λαθροθηρίας και θα αποτελέσει ένα σημαντικό μέσο προστασίας του δάσους και του πληθυσμού των αγριόγιδων και λοιπών σπανίων ζώων που διαβιούν στα δάση μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Κόνιτσας.

Κύριος χορηγός της επιστημονικής ομάδας είναι η εταιρεία κολοσσός της σύγχρονης τεχνολογίας HUAWEI, η εταιρεία τηλεφωνίας WIND, ενώ τους αισθητήρες καταγραφής τους προμηθεύει η αμερικάνικη ΜΚΟ Rainforest Connection.

Παράλληλα, η δράση της ερευνητικής ομάδας στην περιοχή θα καταγραφεί και θα δημιουργηθεί ένα ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο εξωτερικό, ενώ μικρής διάρκειας αποσπάσματα θα προβληθούν σε ελληνικά ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας.

www.agon.grPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο

Κωστας 11 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:34

Συνεχίστε να ενημερώνετε τους κυνηγούς βαρεθηκαμε τα κουτσομπολια από άσχετους και ημιαιμους

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα