Αρχική iHunt.gr Θεσπρωτία: Ξεκίνησε η “απόβαση” των Ιταλών κυνηγών

Θεσπρωτία: Ξεκίνησε η “απόβαση” των Ιταλών κυνηγών

από iHunt Team
kinigos-768x504

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Όπως συστηματικά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησε και φέτος η “απόβαση” των Ιταλών στους κυνηγότοπους της Ηπείρου, κυρίως της Θεσπρωτίας.
 
Ήδη αρκετοί είναι αυτοί που έχουν καταφτάσει σε περιοχές της Θεσπρωτίας όπου κυνηγούν κυρίως πουλιά και σύμφωνα με κατοίκους των περιοχών αυτών, πυροβολούν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους, ενώ δεν σέβονται και καταπατούν τις περιουσίες τους, προκαλώντας συνήθως ζημιές στις περιφράξεις των χωραφιών τους.
 
Τα Ιταλικά κυνηγετικά site είναι αυτή τη στιγμή γεμάτα από αγγελίες, που καλούν όσους Ιταλούς ενδιαφέρονται, να αποβιβασθούν στην ελληνική ακτή και να κυνηγήσουν στην Ήπειρο, στα Τρίκαλα, στη Μακεδονία και αλλού.
 
Στο παρελθόν υπήρξαν και καταγγελίες για πυροβολισμό εναντίον κατοίκου που διαμαρτυρήθηκε, από Ιταλούς κυνηγούς.
 
Το 2014 στο λιμάνι του Μπρίντεζι, εντοπίστηκαν κυνηγοί οι οποίοι είχαν μαζί τους ως «λάφυρο» εκατό τρυγόνια
 
Το “πάρτι” των Ιταλών κυνηγών στην Ήπειρο έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια και παρότι το πρόβλημα έχει αναδειχθεί πολλές φορές, κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί για την προστασία τόσο της πανίδας της περιοχής όσο και των περιουσιών των κατοίκων.
 

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα