Αρχική iHunt.gr Θηρεύτηκε η πρώτη μπεκάτσα στο νομό Καρδίτσας

Θηρεύτηκε η πρώτη μπεκάτσα στο νομό Καρδίτσας

από iHunt Team
72708499_2503994523011740_222591885615562752_n

Θηρεύτηκαν, σύμφωνα με αναφορές κυνηγών μας, αυτό το Σαββατοκύριακο, οι πρώτες μπεκάτσες στο νομό μας. Συγκεκριμένα, ένας από τους τυχερούς, κυνηγός και μέλος του Συλλόγου μας, ο Απόστολος Σταμπίνας, με σκύλους φέρμας συνάντησε, θήρευσε και προσκόμισε την πρώτη “βελουδομάτα” στην περιοχή μας. Η θήρευση έγινε πάνω στις ελατοσκεπείς πλαγιές των Αγράφων.
 
Οι πρώτες αυτές καρπώσεις, σηματοδοτούν την έναρξη της αποδημίας της βασίλισσας του δάσους και τον ερχομό του χειμώνα, με την έλευση και των άλλων αποδημητικών πτηνών με θηραματική αξία, όπως οι τσίχλες, οι φάσσες και τα υδρόβια. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις που προετοίμασαν κατάλληλα το έδαφος, είναι στοιχεία ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για μια πλούσια, σε πληθυσμούς αποδημητικών θηραμάτων, κυνηγετική χρονιά.
 
Τέλος, υπενθυμίζουμε σε όλους τους κυνηγούς, ότι, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις και την ηθική του κυνηγίου, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΡΤΕΡΙ ΤΗΣ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ πρωί και βράδυ και επισημαίνουμε ότι οι έλεγχοι, για την προστασία της, είναι ιδιαίτερα αυστηροί και εντατικοί.
 
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα