Αρχική iHunt.gr Ιαπωνία : Αμαξοστοιχία «γαβγίζει» για να φεύγουν τα ελάφια από τις ράγες

Ιαπωνία : Αμαξοστοιχία «γαβγίζει» για να φεύγουν τα ελάφια από τις ράγες

από iHunt Team
imagehandler_1

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η Ιαπωνία φημίζεται για τις σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας. Κάτοικοι και επισκέπτες έχουν να το λένε: Τα τρένα πάνε σφαίρα!
 
Μόνο που οι υψηλές ταχύτητες έχουν σαν αποτέλεσμα να παρασύρονται ελάφια που έχουν την ατυχία να βρεθούν στις ράγες, την ώρα που περνά η αμαξοστοιχία. Το 2016 σκοτώθηκαν 613 ελάφια και άλλα άγρια ζώα, κυρίως σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.
 
Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνικών Ερευνών (RTRI) έθεσαν το θέμα επί τάπητος και βρήκαν τη λύση. Θα τοποθετήσουν έναν μηχανισμό με μεγάφωνα, ο οποίος θα παίζει τρία δευτερόλεπτα τον ήχο από το ρουθούνισμα του ελαφιού και για τα επόμενα 20 εκείνο του γαβγίσματος ενός σκύλου.
 
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ρουθούνισμα προβλέπεται να προσελκύσει την προσοχή των ζώων και ο ήχος του γαβγίσματος να τα τρομάξει, ώστε να απομακρύνονται.
 
Τα πρώτα τεστ έδειξαν ότι οι εμφανίσεις ελαφιών στις ράγες μειώθηκαν σε ποσοστό 45%. Ο μηχανισμός θα τοποθετηθεί πιλοτικά στις αμαξοστοιχίες, τον Μάρτιο του 2019.
 
Με πληροφορίες από Telegraph – Πηγή : http://www.athensvoice.gr/
 

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα