Αρχική iHunt.gr Ικανοποίηση από τον ΚΟΕ για την απάφαση για τους Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων

Ικανοποίηση από τον ΚΟΕ για την απάφαση για τους Αγώνες Κυνηγετικών Ικανοτήτων

από iHunt Team
10628374_1521465978100723_8650937695930641913_n

Ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος δηλωνει κανοποιημένος για την απόφαση του κ. Φάμελλου που ρυθμίζει τους αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων όχι μόνο σκύλων φέρμας αλλά και ιχνηλατών. Μεταξ’υ άλλων αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΚΟΕ :

¨..Ο ΚΟΕ από το φθινόπωρο του 2016 σε συνεργασία με τους αναγνωρισμένους από αυτόν Ομίλους Δεικτών και Ιχνηλατών, με έμπειρους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Οργανώσεων και της Κ.Σ.Ε., με νομικούς, επιστημονικούς συνεργάτες του χώρου, Κριτές των φυλών αυτών, έγκριτους Δημοσιογράφους και άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά τα θέματα αυτά και τους οποίους Ευχαριστούμε Θερμά για την συμβολή τους, συνέταξε δύο μελετημένες εισηγήσεις που αφορούσαν αιτήματα αλλαγών ορισμένων Κανονισμών διεξαγωγής των ΑΚΙ Δεικτών, καθώς και την επίσπευση της Υπουργικής Απόφασης που θα έθετε σε ισχύ το Νόμο για τους ΑΚΙ Ιχνηλατών.

Στην πορεία, με τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων και μετά από συνεχείς και επίμονες προσπάθειες και οι δύο εισηγήσεις συμπεριλήφθηκαν σε ένα επιμελημένο προσχέδιο, συμπεριλαμβάνοντας στη πορεία, τον Κρητικό Λαγωνικό και τους Σκύλους Επαναφοράς, Έρευνας και Νερού, που κατατέθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Φάμμελος, έδειξε ότι είναι άνθρωπος που σκύβει πάνω στα προβλήματα και κράτησε το λόγο του και δείχνοντας αποφασιστικότητα και πολιτική βούληση, έδωσε λύση σε μία χρονίζουσα καθυστέρηση της συγκεκριμένης ΥΑ. Ο ΚΟΕ εγγυάται τη σωστή και άρτια διεξαγωγή των ΑΚΙ, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που τους διέπει.

Πέραν της εναρμόνισης, η απόφαση αυτή στηρίζει την οργανωμένη Κυνοφιλία και την Επιλεκτική Αναπαραγωγή -που είναι Σκοποί του Κ.Ο.Ε.- όλων των Φυλών αυτών που αναφέρονται στην ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, αλλά θα βοηθήσει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και βελτίωση όλων των Φυλών της Ομάδας 6 (Ιχνηλάτες), ειδικά δε στην Διεθνή προβολή του “εργασιακού προτύπου” της εθνικής μας Φυλής (Ελληνικού Ιχνηλάτη, ήδη αναγνωρισμένου από την F.C.I.). Πέραν αυτών η απόφαση θα έχει ουσιαστικότατη συμβολή στην προβολή και Διεθνή Αναγνώριση της Ελληνικής Φυλής του Κρητικού Λαγωνικού. Οι Φυλές αυτές μέχρι σήμερα παρέμεναν σε αγωνιστική αφάνεια, όπως και η διεθνής τους προβολή.”
 
Ιδιαάιτερη σημασία έχει η βοήθιεα που παρέιχαν οι Κυνηγετικές Οργανώσεις, κυρίως της Δ’ ΚΟΣΕ, στο όλο εγχείρημα. Η κυνοφιλία και το κυνήγι έχουν δρόμους παράλληλους και έτσι πρέπει να το βλέπουμε….
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα