Αρχική iHunt.gr Ινδία: Αγέλη μαϊμούδων… έκλεψε δείγματα αίματος ασθενών θετικών στον κορωνοϊό

Ινδία: Αγέλη μαϊμούδων… έκλεψε δείγματα αίματος ασθενών θετικών στον κορωνοϊό

από iHunt Team

Στα χέρια μίας πολύ απροσδόκητης ομάδας «κλεφτών» έπεσαν δείγματα αίματος ασθενών που είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό στην Ινδία.

Η εργαστηριακή «λεία» αρπάχτηκε από μία αγέλη μαϊμούδων, η οποία επιτέθηκε σε έναν υπεύθυνο ιατρικού εργαστηρίου και του «έκλεψε» τα δείγματα αίματος, όταν αυτός περπατούσε στην πανεπιστημιούπολη κρατικής ιατρικής σχολής στο Μεερούτ, 460 χλμ βορείως της πόλης Λούκνοου, πρωτεύουσας του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές.

«Οι μαϊμούδες άρπαξαν και κατόπιν διέφυγαν με τα δείγματα αίματος τεσσάρων ασθενών της COVID-19 που υποβάλλονται σε θεραπεία … είχε χρειασθεί να πάρουμε ξανά δείγματα αίματός τους», δήλωσε ο Δρ. Σ.Κ. Γκαργκ, ανώτερο στέλεχος της σχολής.

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν έχει αποσαφηνισθεί εάν οι μαϊμούδες έχουν χύσει τα δείγματα αίματος, αλλά οι άνθρωποι που διαμένουν κοντά στην καταπράσινη πανεπιστημιούπολη φοβούνται για πιθανή διασπορά του ιού, σε περίπτωση που οι πίθηκοι έχουν μεταφέρει τα δείγματα σε κατοικημένες περιοχές.

Ο Γκαργκ είπε ότι δεν έχει διαπιστωθεί εάν οι μαϊμούδες μπορούν να προσβληθούν από τον κορωνοϊό όταν έλθουν σε επαφή με μολυσμένο αίμα. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, η επιστημονική κοινότητα θεωρεί πως ο ιός μεταπήδησε στον άνθρωπο από ζώα σε μια υπαίθρια αγορά αγρίων θηραμάτων στην Κίνα, στα τέλη του περασμένου έτους.

Οι μαϊμούδες ζουν όλο και πιο κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς στην Ινδία και προκαλούν συχνά μεγάλες αναταραχές, καθώς επιτίθενται ακόμη και σε ανθρώπους. Οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι η καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τα άγρια ζώα μετακινούνται προς κατοικημένες περιοχές, με σκοπό την αναζήτηση τροφής.

Πηγή : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

You may also like

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα