Αρχική iHunt.gr Ιταλία: Απαγορεύτηκε η εκτός δρόμου οδήγηση!

Ιταλία: Απαγορεύτηκε η εκτός δρόμου οδήγηση!

από iHunt Team

demobannerΝέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ από  εχθές 16/12, απαγορεύει την εκτός δρόμου οδήγηση σε δρομάκια και μονοπάτια του δασικού οδικού δικτύου με πλάτος μικρότερο των 2,5 μέτρων!

Την off-road οδήγηση αποφάσισαν να απαγορεύσουν οι Αρχές στην γειτονική Ιταλία από τις 16 Δεκεμβρίου σε όλη την χώρα. Ουσιαστικά, από αύριο, το δασικό δίκτυο παύει να θεωρείται δημόσιος δρόμος και έτσι απαγορεύεται να κινηθεί κάποιος σε αυτό. Οι εξαιρέσεις που προβλέπει ο νόμος είναι ελάχιστες.

Στοπ σε αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ποδήλατα!

Ειδικότερα, ο νέος νόμος που τίθεται σε ισχύ περιορίζει σημαντικά την χρησιμοποίηση των δρόμων και των μονοπατιών με πλάτος μικρότερο των 2,5 μέτων που βρίσκονται μέσα στα δάση, καθώς από αύριο, τα μόνα οχήματα που θα επιτρέπεται να κινούνται μέσα στο δασικό οδικό δίκτυο θα είναι μηχανήματα έργων, φορτηγά, τρέιλερ και οχήματα για εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών, όπως πχ. την συντήρηση του δασικού δικτύου. Αυτό σημαίνει πως μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα (είτε είναι off-road ή όχι), γουρούνες ή ακόμη και ποδήλατα απαγορεύονται.

Προβλέπεται πρόστιμο για τους παραβάτες, μεγάλες οι αντιδράσεις

Όπως προβλέπει ο νόμος, αν ο οδηγός κινείται σε τμήμα εκτός δρόμου και τον πιάσει η αστυνομία, επιβάλλεται πρόστιμο, ενώ δεν θα υπάρχει και δυνατότητα έφεσης! Ήδη έχουν αρχίσει να αντιδρούν σύλλογοι που ασχολούνται με την off-road οδήγηση αλλά και ο ANCMA (ο ΣΕΑΑ της Ιταλίας) για να παρθεί πίσω ο νόμος στο σύνολό του ή να διαφοροποιηθεί περιλαμβάνοντας περισσότερες εξαιρέσεις.

Όλα γίνονται για το περιβάλλον!

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο νόμος απαγορεύει την κίνηση των off-road μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων με την δικαιολογία πως έτσι προστατεύεται καλύτερα το περιβάλλον. Είναι όμως αλήθεια κάτι τέτοιο;

Οff-road οδήγηση τέλος στην Ιταλία!

– Στοπ σε αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ποδήλατα!
– Προβλέπεται πρόστιμο για τους παραβάτες χωρίς δικαίωμα έφεσης
– Μεγάλες οι αντιδράσεις από τον χώρο του αυτοκινήτου
– «Γίνεται για το καλό του περιβάλλοντος» λένε οι Αρχές

Πηγή :https://www.autotriti.gr/Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα