Αρχική iHunt.gr Ιχνηλατης του Ποσαβα (Posavski Gonic)

Ιχνηλατης του Ποσαβα (Posavski Gonic)

από iHunt Team
DSC06864

demobanner

 Ιστορικά στοιχεία

 

Η πραγματική καταγωγή του δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί με ακρίβεια. Μερικοί ερευνητές λένε πως κατάγεται απ’ τους Ιχνηλάτες της Μεσογείου, ενώ ο Αυστρο-Ούγγρος στρατηγός F. Β. Laska, λεει πως κατάγεται απ’την Κεντρική Ευρώπη και άλλοι απ’τα Κεντρικά Βαλκάνια. Αναπτύχθηκε κυρίως στη βόρειοκεντρική περιοχή της Γιουγκοσλαβίας, κατά μήκος του ποταμού Σάβα. Πατρίδα του θεωρείται κυρίως η περιοχή της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Η ράτσα σταθεροποιήθηκε και αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά απ’τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία το 1955 με FCI Standard No 154 και με όνομα «Karst Hound». Το 1959 το όνομα άλλαξε σε «Posavec Hound» και σήμερα το πρότυπό του είναι αυτό που ορίστηκε στις 17/1/1973 με FCI Standard No 154b. Υπάρχουν γύρω στα 1500 σκυλιά σήμερα καταγραμμένα στην Federation Cynologique Internationale (FCI).

 

Γενική εμφάνιση

  • Ιχνηλάτης φρέσκου ντορού. Όμορφος σκύλος, μεσαίου ύψους, δυνατός και ανθεκτικός.
  • Το μήκος του κεφαλιού του είναι 20-24 εκ. με ελαφρώς προεξέχον μέτωπο και μέτριο stop.
  • Αυτιά πλατιά, ελαφρώς πάνω απ’τη γραμμή των ματιών, κρέμονται επίπεδα και στρογγυλεύουν στις άκρες.
  • Τρίχωμα κοντό, πυκνό και σκληρό.
  • Χρώμα καφέ-κόκκινο, αποχρώσεις του κίτρινου και του καστανού, με άσπρο στο κεφάλι, στο λαιμό, στο στήθος, στις άκρες των ποδιών και της ουράς.
  • Το ύψος στο ακρώμιο είναι γύρω στα 46-58 cm.
  • Το ιδανικό ύψος είναι 50 εκ. για το αρσενικό και 48 εκ. για το θηλυκό. Το βάρος γύρω στα 16-24 kg.
  • Το μήκος του κορμού είναι κατά Ί 1-13% μεγαλύτερο απ’το ύψος στο ακρώμιο, δηλαδή το σχήμα του σώματος είναι παραλληλόγραμμο.

Κυνηγετικά χαρακτηριστικά – ιδιοσυγκρασία

 Πολύ σταθερός στο ντορό, ανθεκτικός και δραστήριος. Είναι σύντροφος στο κυνήγι και στο σπίτι. Είναι υπάκουος και τρυφερός, εκπαιδεύεται πολύ εύκολα. Άριστος στο λαγό, αγριοκούνελο

 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα