Αρχική iHunt.gr Ιωάννινα : Τεράστιες καταστροφές από κοπάδια αγριόχοιρων

Ιωάννινα : Τεράστιες καταστροφές από κοπάδια αγριόχοιρων

από iHunt Team

demobannerΤεράστιες είναι οι καταστροφές που προκαλούν σε καλλιέργειες του Νομού Ιωαννίνων κοπάδια αγριόχοιρων.

Το πρόβλημα τείνει να μετατραπεί σε μόνιμο και το αναδεικνύει αυτή την φορά η Ένωση Αγροτών με επιστολή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Ηπείρου και τους βουλευτές του Νομού.

Όπως σημειώνει «το θέμα με τον πολλαπλασιασμό των αγριόχοιρων στο Νομό μας έχει λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις δεδομένου του ότι ολόκληρα κοπάδια από αυτούς προκαλούν τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες των παραγωγών του Νομού μας οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας ότι στο τέλος η σοδειά τους θα είναι μηδενική σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουν αγώνα επιβίωσης λόγω του ότι το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο, σας παρακαλούμε άμεσα να ληφθούν όποια μέτρα απαιτούνται για τον περιορισμό και την μείωση των αγριόχοιρων καθώς επίσης να αποζημιωθούν οι παραγωγοί για τις καταστροφές τις οποίες έχουν υποστεί οι καλλιέργειες διότι αύριο θα είναι αργά.

Ευελπιστώντας για την άμεση λήψη των όποιων μέτρων απαιτούνται σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Πηγή :https://www.epiruspost.gr/Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα