Αρχική iHunt.gr Κάτασχεση αυτοκινήτου από την Θηροφυλακή της Γ’ ΚΟΠ

Κάτασχεση αυτοκινήτου από την Θηροφυλακή της Γ’ ΚΟΠ

από iHunt Team
34069113_1450032225102444_72576778274603008_n

Την Πέμπτη 30 Μαίου 2018 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Ηλιόπουλος Γεώργιος και Καγιούλης Δημήτριος εκτελούσαν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα στην περιοχή Μακρυσίου Μεγαλόπολης, όπου σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν, κάποιοι επιδίδονταν σε παράνομη θήρα αγριόχοιρου την νύχτα.

Πράγματι, περί ώρα 21:15 άκουσαν πυροβολισμό και στην συνέχεια εντόπισαν όχημα μέσα από το οποίο ο οδηγός κρατούσε κυνηγετικό όπλο το οποίο έφερε ενσωματωμένο φορητό προβολέα και ο συνοδηγός ταυτόχρονα φώτιζε με προβολέα χειρός στα χωράφια ψάχνοντας για θήραμα . Έκαναν σήμα στο όχημα για να σταματήσει αλλά αυτό σταμάτησε μετά από 50 μέτρα. Στον έλεγχο που πραγματοποίησαν στην συνέχεια διαπίστωσαν ότι επέβαιναν σε αυτό τρία άτομα. Το όπλο δεν βρέθηκε εντός του οχήματος διότι προφανώς ο οδηγός το πέταξε όταν αντιλήφθηκε τους θηροφύλακες.

Πράγματι η κυνηγετική καραμπίνα με τον ενσωματωμένο προβολέα βρέθηκε πεταμένη πιο πίσω στο δρόμο, ήταν παραποιημένη και έφερε 2 μονόβολα και 2 φυσίγγια-μπίλιες κατάλληλα για θήρευση αγριόχοιρου. Οι θηροφύλακες προέβησαν στην κατάσχεση των παράνομων μέσων θήρας (αυτοκίνητο, καραμπίνα, προβολέας, φυσίγγια) και οδήγησαν τα τρία άτομα αυτά στο Α/Τ Μεγαλόπολης, από όπου με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης αφέθησαν ελεύθεροι.

Στην συνέχεια υπεβλήθη εναντίον τους μήνυση για παράνομη θήρα, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του Δασικού Κώδικα αλλά και του νόμου περί όπλων.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα