Αρχική iHunt.gr Καθημερινές οι επισκέψεις των αρκούδων στο Δίστρατο

Καθημερινές οι επισκέψεις των αρκούδων στο Δίστρατο

από iHunt Team

demobanner

Σε αυλές, κοτέτσια και μαντριά μπαίνουν πλέον οι αρκούδες στο Δίστρατο, με τους κατοίκους να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν ειδικά τις βραδινές ώρες.

Οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της Κόνιτσας είναι εξοικειωμένοι με την παρουσία των αρκούδων, ωστόσο φέτος οι επισκέψεις είναι πλέον καθημερινές και οι αρκούδες κάνουν ζημιές.

Οι κινήσεις των αρκούδων, μάλιστα, καταγράφονται και σε κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων της περιοχής, όπως το κατάστημα Vista e Mundi, από το οποίο προέρχεται η φωτογραφία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Kοινότητας Διστράτου Στέργιο Γκόγκο, οι κάτοικοι εκτιμούν ότι «κυκλοφορούν» περί τις δέκα αρκούδες. «Εδώ και μήνες δεχόμαστε καθημερινά επιδρομές με τις αρκούδες να κάνουν ζημιές σε δέντρα και σε ζώα. Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε», αναφέρουν, προσθέτοντας ότι μπαίνουν ακόμα και μέσα σε κοτέτσια, κάτι που δε συνέβαινε παλαιότερα, προφανώς λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης τροφής.

Οι κάτοικοι και οι τοπικές αρχές ζητούν την παρέμβαση του «Αρκτούρου, προκειμένου να κάνει επιτόπια αυτοψία στην περιοχή και να ληφθούν όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα.

Ειδικά την περίοδο αυτή, που έχουν επιστρέψει στο χωριό απόδημοι και κυκλοφορούν και παιδιά, οι κάτοικοι φοβούνται μήπως συμβεί κάτι.

Έτσι, ο πρόεδρος απέστειλε σχετικό έγγραφο στον «Αρκτούρο» και βρίσκεται εν αναμονή απάντησης.

Πηγή : https://www.agon.gr/

Print Friendly, PDF & Email

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα