Αρχική iHunt.gr Καθορισμός ζώνης εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην περιοχή Πιτίτσας Αχαΐας.

Καθορισμός ζώνης εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην περιοχή Πιτίτσας Αχαΐας.

από iHunt Team
axaia

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σύμφωνα με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ιδρύεται  ζώνη εκπαίδευσης κυνηγετικών σκύλων (ΖΕΣ) σε έκταση συνολικού εμβαδού 7.819 στρεμμάτων στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Πιτίτσας, Δημοτικής Ενότητας Ρίου, Δήμου Πατρέων Αχαΐας, η οποία θα καλύπτει τις ανωτέρω ανάγκες και τα όρια της περιγράφονται ως εξής:
 
«Αρχίζουν από την διασταύρωση του δρόμου άνωθεν της κοινότητας Πιτίτσας που οδηγεί στις ανεμογεννή τριες με το ρέμα «Σμερδιάκο» το οποίο βρίσκεται παράπλευρα του δρόμου και ακολουθεί το ρέμα μέχρι την διασταύρωση του δρόμου που δεξιά οδηγεί στο Άνω Σαλμενίκο. Στην συνέχεια συνεχίζει παράπλευρα της οροσειράς «Τρανή Ρίζα» μέχρι να συναντήσει το ρέμα Πιτιτσάνικο, το οποίο ακολουθεί και κατέρχεται μέχρι την διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί δεξιά στην Αγ. Ελεούσα και αριστερά στην κοινότητα Πιτίτσας. Από την διασταύρωση του δρόμου συνεχίζει προς Πιτίτσα μέχρι να συναντήσει το ρέμα «Σμερδιάκο» από όπου και ξεκίνησε».
 
Η έκταση εμφανίζεται σε επισυναπτόμενο χάρτη κλίμακας 1:50.000
 
Η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων, όπως προαναφέρεται, θα γίνεται καθ’ όλο το έτος, στις περιοχές που καθορίζονται με την παρούσα από το Δασαρχείο Πατρών, με τους ακόλουθους γενικούς όρους:
 
α) Τους προς εκγύμναση σκύλους θα συνοδεύουν οι ίδιοι οι κάτοχοί τους – κύριοί τους – συνοδοί τους – φύλακές τους – κυνηγοί ή κυναγωγοί χωρίς κυνηγετικό όπλο.
 
β) Χρονικά η εκπαίδευση επιτρέπεται καθημερινά από την ανατολή του ηλίου μέχρι την δύση του.
 
γ) Από τις περιοχές εκγύμνασης εξαιρούνται οι εκτάσεις που συμπεριλαμβάνουν φυτείες οπορωφόρων δένδρων, ελαιώνες, αμπέλια, περιβόλια, καλλιεργούμενοι αγροί, ποιμνιοστάσια και ορνιθώνες.
 
δ) Οι εκπαιδευτές έχουν την απόλυτη ποινική και αστική ευθύνη απέναντι στο ιδιωτικό ζωικό και πτηνοτροφικό κεφάλαιο των περιοχών εκπαίδευσης και είναι υποχρεωμένοι να αποτρέπουν τους κυνηγετικούς σκύλους τους από τυχόν όχλησή του. Το ίδιο υπεύθυνοι είναι ως ανωτέρω όταν προκαλούν φθορές οι ίδιοι ή τα οχήματά τους.
 
ε) Οι εκπαιδευτές των κυνηγετικών σκύλων θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μην προκληθεί θανάτωση ή τραυματισμός θηράματος εκτός κυνηγετικής περιόδου, διότι θα διώκονται με τις διατάξεις του νόμου περί παράνομης θήρας.

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα