Αρχική iHunt.gr Και άλλος νεκρός γύπας: Αυτή τη φορά στα Ακαρνανικά

Και άλλος νεκρός γύπας: Αυτή τη φορά στα Ακαρνανικά

από iHunt Team
nekros_gypas_akarnanika_9

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Και άλλο νεκρό πτηνό, από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στην Αιτωλοακαρνανία, βρέθηκε σήμερα νεκρό, στην περιοχή των Ακαρνανικών, όπου υπάρχει μια από τις δυο ολιγομελείς ομάδες των πτωματοφάγων όρνεων στο νομό, με την δεύτερη να βρίσκεται στο φαράγγι στης Κλεισουρας και από την οποία τρία μέλη της βρέθηκαν νεκρά μόλις πριν από μερικές εβδομάδες.
 
Αυτή τη φορά η ανακάλυψη νεκρού γύπα έγινε στα Ακαρνανικα, μετρώντας τις απώλειες συνολικά σε τέσσερις, γεγονός που προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία για τα εναπομείναντα πτηνά, μιας και η αριθμητική τους ισορροπία έχει ήδη διαταραχθεί καίρια.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr το νεκρό όρνεο βρέθηκε κοντά σε δυο νεκρές αλεπούδες και μια νεκρή αγελάδα. Τα ζώα τάφηκαν ενώ το νεκρό όρνεο θα σταλεί σε κτηνιατρική υπηρεσία για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του. Στην περιοχή αναμένονται και φύλακες του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Λ/Θ Μεσολογγίου Αιτωλικού-εκβολών Αχελώου, αν και τα  Ακαρνανικά βρίσκονται εκτός των ορίων ευθύνης του.
 
gypas nekros
 
Πιθανολογείται πάντως πως τα όρνεα τρώνε νεκρά ζώα που έχουν δηλητηριαστεί από αγρότες, που με αυτόν τον τρόπο θέλουν να απαλλαγούν από ζώα που προκαλούν ζημιές, χωρίς να υπολογίζουν όμως το μέγεθος της καταστροφής που προκαλούν στα εναπομείναντα ζευγάρια γυπών στην Αιτωλοακαρνανία.
 
φωτο xiromeronews
 
Πηγή : agriniopress

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα