Αρχική iHunt.gr Καρακάξες: Αυτοί οι… αδίστακτοι εμπρηστές!

Καρακάξες: Αυτοί οι… αδίστακτοι εμπρηστές!

από iHunt Team
karakax_foties

demobanner
Μια νέα αιτία, ιδιαίτερα σοβαρή όπως αποδεικνύεται, έχει κάνει τους πυροσβέστες να χάσουν τον ύπνο τους τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
 
Πρόκειται για τα γνωστά πουλιά, τις καρακάξες, οι οποίες αναδεικνύονται σε υπέρμετρα μεγάλο κίνδυνο για τη φύση αλλά και περιουσίες αλλά και τις ίδιες τις ζωές των ανθρώπων.
 
Οι καρακάξες, έχουν… καταφέρει μέχρι στιγμής – τα τελευταία τρία χρόνια – να προκαλέσουν δεκάδες πυρκαγιές σε περιοχές της ανατολικής Αττικής.
 
Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό των πυρκαγιών οφείλεται σε αυτές με έναν… ιδιότυπο τρόπο.
 
Επειδή είναι μεγάλα πουλιά, δηλαδή έχουν μεγαλύτερο βάρος από ένα χελιδόνι ή άλλα πουλιά τα οποία ενδημούν στις περιοχή, όταν κάθονται στα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ προκαλούν βραχυκυκλώματα με αποτέλεσμα οι καρακάξες να καίγονται και πέφτοντας στο έδαφος να προκαλούν πυρκαγιές στα σημεία.
 
Το θέμα ανακάλυψαν οι κυνηγοί παρατηρώντας τα συγκεκριμένα πουλιά και τη «συμπεριφορά» τους και όπως ήταν φυσικό ειδοποίησαν τα στελέχη της Πυροσβεστικής.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος οι καρακάξες έχουν ήδη προκαλέσει κάποιες μικρές, ευτυχώς, πυρκαγιές αφού η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και αποτελεσματική.
 
Όμως κάθε άλλο παρά υπερβολή είναι ότι ο υπερπληθυσμός της καρακάξας τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ο εφιάλτης των ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος και αποτελεί δυστυχώς ακόμα ένα αίτιο για δασικές πυρκαγιές!
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα