Αρχική iHunt.gr Κατάλευκο ζαρκάδι αλμπίνο εμφανίστηκε στο Σέλι

Κατάλευκο ζαρκάδι αλμπίνο εμφανίστηκε στο Σέλι

από iHunt Team

demobannerΜετά την επίσκεψη της αρκούδας τις προηγούμενες μέρες στο Σέλι, ακόμα ένας επισκέπτης έκανε την εμφάνιση του. Ένα κατάλευκο ζαρκάδι βρέθηκε στο χωριό, και εντυπωσίασε όσους το είδαν με την ομορφιά του. Το ζαρκάδι ήταν αλμπίνο και φαίνεται ότι είναι μικρό σε ηλικία. Ο αλφισμός ή αλμπινισμός ή λευκοπάθεια είναι πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής σ’ έναν άνθρωπο ή ζώο και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες των μαλλιών και ολόκληρου του σώματος, ενώ η ίριδα των ματιών είναι ρόδινη.

Τα ζαρκάδια, είναι συχνοί επισκέπτες στο χωριό του Σελίου, καθώς και σε αρκετά σημεία του βουνού έχουν εγκατασταθεί. Η εμφάνιση τους, είναι ακόμη μια υπενθύμιση πως είναι πολύ σημαντικό με την κλιματική αλλαγή που βιώνουμε στην ζωή μας, να βλέπουμε τέτοιες εικόνες με ζώα να ζούνε στο φυσικό τους περιβάλλον.

Τις φωτογραφίες της έχει στείλει ανώνυμος Σελιώτης που αντίκρυσε από κοντά αυτό το ξεχωριστό πλάσμα της φύσης, και ήθελε να μοιραστεί την ομορφιά του.

Πηγή :https://www.veriotis.gr/

Δείτε επίσης : Ένα λευκό ζαρκάδι μπροστά στο καρτέρι ενός κυνηγού….VIDEOPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα