Αρχική iHunt.gr Κατάσχεση κυνηγετικού όπλου από την θηροφυλακή της Γ’ ΚΟΠ

Κατάσχεση κυνηγετικού όπλου από την θηροφυλακή της Γ’ ΚΟΠ

από iHunt Team
46440301_1691431724295825_8508496218156957696_o

Την Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, μικτό κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων του νομού Λακωνίας που αποτελούνταν από τους κ.κ. Τζανετάκο Δωρεόθεο, Τζώρτζη Αδάμ, Κανελλάκο Ιωάννη, Αγρανιώτη Αλέξιο μαζί με τον θηροφύλακα του Κ.Σ. Μολάων κ. Κουτρουλάκη Γεώργιο κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου Διρού, Δήμου Ανατολικής Μάνης, αντιλήφθηκαν περί ώρα 02.50 π.μ. ύποπτο όχημα για λαθροθηρία.
 
Το σταμάτησαν για τον απαραίτητο έλεγχο και διαπίστωσαν ότι επέβαιναν σε αυτό τέσσερα (4) άτομα χωρίς να έχουν τίποτα το παράνομο εντός του οχήματος. Στην συνέχεια οι θηροφύλακες τους άφησαν να φύγουν αλλά ψάχνοντας εξονυχιστικά την περιοχή με τους φακούς τους, βρήκαν σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο που σταμάτησε το όχημα μία κυνηγετική καραμπίνα έτοιμη προς χρήση, η οποία έφερε στην θαλάμη φυσίγγι νο 5, κατάλληλο για θήρα λαγού.
 
Ενημερώθηκε άμεσα το Δασαρχείο και το Α/Τ Γυθείου για το συμβάν και έπειτα από ταυτοποίηση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι η καραμπίνα ανήκε στον πατέρα του ενός εκ των τεσσάρων ατόμων που επέβαιναν στο αμάξι που ελέγχθηκε.
 
Ακολούθησε η κατάσχεση του κυνηγετικού όπλου και υπεβλήθη εναντίον όλων των εμπλεκομένων η σχετική μήνυση, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού και Ποινικού Κώδικα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα