Αρχική iHunt.gr Καταδικη για κλοπη… γερακιου στην Αλεξανδρουπολη

Καταδικη για κλοπη… γερακιου στην Αλεξανδρουπολη

από iHunt Team
gremlin_7_29_06_jack

Δράστης ένας Ιρανός που ομολόγησε ότι τελικός προορισμός του γερακιού ήταν η Αγγλία.
 
Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, ένας αλλοδαπός προσπάθησε να φυγαδεύσει εκτός Ελλάδας ένα… γεράκι περνώντας το από τα σύνορα μέσα σε ένα χαρτοκιβώτιο! Όμως, οι υπάλληλοι στο τελωνείο των Κήπων Έβρου που τον υπέβαλαν σε έλεγχο, βρήκαν το αρπακτικό και τον συνέλαβαν.
 
Δράστης της ασυνήθιστης για τα ελληνικά δεδομένα κλοπής είναι ένας Ιρανός που ομολόγησε ότι τελικός προορισμός του γερακιού ήταν η Αγγλία, όπου προφανώς σκόπευε να το πουλήσει πανάκριβα σε οργανωμένους κυνηγούς. Άλλωστε, οι κλοπές γερακιών και η μεταφορά τους σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης παρουσιάζουν έξαρση τα τελευταία χρόνια, καθώς τα αρπακτικά περνούν από εκπαίδευση για να μάθουν να κυνηγούν χωρίς να τρώνε το θήραμα και πωλούνται σε υψηλές τιμές. 
 
Το συγκεκριμένο γεράκι του είδους BoteoBoteo που κατέσχεσαν οι τελωνειακοί, φαίνεται πως το είχε αιχμαλωτίσει ο Ιρανός στο Εθνικό Πάρκο του δάσους της Δαδιάς και εκεί θα επιστρέψει, αφού παραδόθηκε στο Δασαρχείο και θα δοθεί στον Φορέα Διαχείρισης. Όσο για τον επίδοξο πωλητή του, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο της Αλεξανδρούπολης σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών με διετή αναστολή.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα