Αρχική iHunt.gr Καταμετρηση αγριογιδων στη Δραμα απο την ΣΤ” ΚΟΜΑΘ

Καταμετρηση αγριογιδων στη Δραμα απο την ΣΤ” ΚΟΜΑΘ

από iHunt Team
agriogida

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 οργανώθηκε από την ΚΟΜΑΘ σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας, τον Φορέα Διαχείριση Οροσειράς Ροδόπης και το Δασαρχείο Δράμας, για έκτη συνεχή χρονιά, καταμέτρηση του πληθυσμού του αγριόγιδου (Rupicaprarupicaprabalcanica) στην ευρύτερη περιοχή του Φρακτού (Παρθένο Δάσος Παρανεστίου).
 
Η μέθοδος που εφαρμόζεται είναι αυτή της «ταυτόχρονης παρατήρησης από σταθερά σημεία». Τα αποτελέσματα από την παρακολούθηση των πληθυσμών του είδους επί έξι συνεχή χρόνια στην περιοχή, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι πληθυσμοί του είδους έχουν ανακάμψει και μάλιστα έχουν εποικίσει και σε άλλες περιοχές, όπου δεν υπήρχαν παλαιότερα.
 
Η ΚΟΜΑΘ θα συνεχίσει την παρακολούθηση των πληθυσμών του είδους, επεκτείνοντάς την και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την εξέλιξη τους.
 
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας, τον Φορέα Διαχείρισης της Οροσειράς Ροδόπης και το Δασαρχείο Δράμας για την άψογη συνεργασία και αρωγή.       
 
 Αυτή τη χρονιά συμμετείχε στις μετρήσεις και εκπρόσωπος από τη Βουλγαρία. Συγκεκριμένα παρών ήταν ειδικός επιστήμονας από τον Οργανισμό για την Προστασία της Βιοποικιλότητας της Βουλγαρίας, ο οποίος μετέφερε την εμπειρία του. Επίσης δόθηκε η δυνατότητα για διεξοδική συζήτηση σε θέματα διαχείρισης του αγριόγιδου, του ζαρκαδιού, του αγριόκουρκου και άλλων ειδών (τα οποία διαχειρίζονται και το κυνήγι τους επιτρέπεται στη γειτονική χώρα).
 
Διαβάστε ακόμη : Τα αγριογιδα της Δραμας  
 
 

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα