Αρχική iHunt.gr Καταργούνται οι… δρόμοι σε βουνά

Καταργούνται οι… δρόμοι σε βουνά

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Το τελευταίο διάστημα γίνονται κυβερνητικές συσκέψεις για τα βουνά.

Το γενικό πρόσταγμα, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», το έχει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, με στόχο τον οικοτουρισμό και τον περιπατητικό τουρισμό.

Το σχέδιο για τα βουνά κρατείται μη ανακοινώσιμο έως ότου εκπονηθεί πλήρως. Απ΄ότι όμως έμαθα σκοπεύουν να καταργήσουν τους δρόμους στα περισσότερα βουνά της χώρας για να τα κάνουν πιο προσπελάσιμα στους περιπατητές.

Εάν θέλεις να ανέβεις στο βουνό, γιατί να ανέβεις με το αυτοκίνητο; Γιατί να υπάρχει δρόμος που μπορεί να καταστρέψει το περιβάλλον.

Προβλέπω ότι το σχέδιο αυτό θα βγει έξω από τα στενά όρια της χώρας μας και θα το μιμηθούν και άλλες χώρες. Όχι, λοιπόν δρόμους σε βουνά. Με αυτό τον τρόπο ευνοείται ο περιπατητικός τουρισμός, αλλά και οι περιηγήσεις με ποδήλατο.

Προχθές για το θέμα αυτό συναντήθηκαν δύο υφυπουργοί: Η Σοφία Ζαχαράκη του Τουρισμού και Γιώργος Αμυράς του Περιβάλλοντος.

Πηγή : in.gr


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα