Αρχική iHunt.gr Καταστροφές από αγέλες αγριογούρουνων σε καλλιέργειες στη Σάμο

Καταστροφές από αγέλες αγριογούρουνων σε καλλιέργειες στη Σάμο

από iHunt Team

demobannerΕρώτηση προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης, με θέμα : Ζημιές και καταστροφές στις καλλιέργειες φυτικής παραγωγής του Νομού Σάμου, από επιδρομές άγριων γουρουνιών

Μεγάλες ζημιές και καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες φυτικής παραγωγής, ιδιαίτερα του Νομού Σάμου , που βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης ή και συγκομιδής, οι οποίες προκαλούνται κυρίως από επιδρομές πολυπληθών ομάδων άγριων γουρουνιών – ημίαιμων.

Οι καταστροφές αυτές στην αγροτική παραγωγή, που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο, είναι μεγάλες και αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα στο ήδη μειωμένο εισόδημα των αγροτών από την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΚΑΠ, της Ε.Ε.

Οι αγροτοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση εφόσον η κυβέρνηση και ο οργανισμός του ΕΛΓΑ που χρυσοπληρώνουν και υποτίθεται ότι ασφαλίζει τις καλλιέργειες, δεν τους παρέχει καμιά προστασία και φυσικά δεν τους αποζημιώνει για τις εν λόγω καταστροφές.

Σύμφωνα με την οδηγία -εντολή που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/71418/545/6 .8.2019 όπως ΙΣΧΎΕΙ μέχρι 20-9-2021

Ζητάτε:

Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για να καλύπτει όλες και δίκαια από φυσικούς κινδύνους και νόσους στο 100% ζημιές και καταστροφές.
Να καλυφθούν οι απώλειες του εισοδήματος των παραγωγών που έχουν υποστεί ζημιές με έκτακτη οικονομική ενίσχυση.
Να καταργηθούν οι αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές.
Να παγώσουν οι οφειλές των παραγωγών προς δημόσιο – δήμους – ΕΦΚΑ – τράπεζες κλπ.
Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ελέγχου των πληθυσμών και της αποτροπής προσέγγισης στις γεωργικές καλλιέργειες.
Να επιτραπεί το κυνήγι των ημίαιμων όλο το έτος του αγριογούρουνου με τη δημιουργία συνεργείων από τις δασικές υπηρεσίες.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Ποια είναι τα αποτελέσματα από την παραπάνω εντολή σε ότι αφορά τον Νομό Σάμου;

Θα ικανοποιηθούν τα ανωτέρω έξι αιτήματα;

 

Ο ερωτών βουλευτής

Γεώργιος ΛογιάδηςPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα