Αρχική iHunt.gr Καταστροφες απο αγριογουρουνα

Καταστροφες απο αγριογουρουνα

από iHunt Team
nestos

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Το θέμα των καταστροφών από αγριογούρουνα  που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους αγρότες στην περιοχή του Δασοχωρίου και της Φωνής της Αμερικής, στο Δέλτα του Νέστου, θέτει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός.

agriogourouna 200 2001Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει στην απόφαση για ένταξη της περιοχής, στο μέτρο της προστασίας υγροτόπων του “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” με τη δυνατότητα να θέσουν οι καλλιεργητές τις εκτάσεις τους σε μόνιμη αγρανάπαυση. Η εξαίρεση αυτή από το 2008 αφορούσε έκταση 3.000 στρεμμάτων που ταλαιπωρείται από τις επιθέσεις αγριόχοιρων επί πολλά χρόνια με σημαντικές καταστροφές στα χωράφια, πέρα από τους περιβαλλοντικούς λόγους.

Στο κείμενο της ερώτησής του ο βουλευτής της ΝΔ ενημερώνει τον αρμόδιο Υπουργό  ότι η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου έκανε λόγο για προκήρυξη που θα είχε γίνει μέσα στο 2011 αλλά δεν έγινε και ερωτά πότε πρόκειται να γίνει η σχετική προκήρυξη. 

Πηγή : XanthiPress


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα