Αρχική iHunt.gr Κατασχεση φιδιων απο θηροφυλακες

Κατασχεση φιδιων απο θηροφυλακες

από iHunt Team
oxi

demobanner

Αν νομίζετε ότι η δουλειά της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής είναι να συμβάλλει στη νομότυπη διεξαγωγή του κυνηγιού στην Ελλάδα κάνετε λάθος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της zoosos.gr, θηροφύλακες κατάσχεσαν 11 ελληνικά φίδια  από την παράνομη πολυδιαφημισμένη έκθεση «Snakes». Πιο συγκεκριμένα :Η αγαστή συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στην Θεσσαλονίκη και στην Αίγινα με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή έφερε σημαντικά αποτελέσματα, αφού κατασχέθηκαν σήμερα από την πολυδιαφημισμένη έκθεση «Snakes» 11 ελληνικά φίδια, τα οποία παρουσιάζονταν εκεί ως εκθέματα, ενώ η νομοθεσία απαγορεύει ακόμα και την αιχμαλωσία τους.

Το www.zoosos.gr το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Π.Φ.Π.Ο. και των Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για την επικείμενη έκθεση με ερπετά που άνοιξε σήμερα για το κοινό.

Αναφέραμε και στους διοργανωτές δηλαδή στους εκπροσώπους της εταιρίας Sports United Α.Ε. ότι η έκθεση κάθε είδους ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό απαγορεύεται – καθώς δήλωσαν άγνοια της σχετικής νομοθεσίας – όμως διαβάζοντας το σχετικό δελτίο Τύπου, που μας εστάλη, διαπιστώσαμε ότι η έκθεση περιλαμβάνει και φίδια από την Ελλάδα, τα οποία προστατεύονται διεθνώς και δεν επιτρέπεται να αιχμαλωτίζονται πόσο μάλλον να εκτίθενται και μάλιστα με αντίτιμο (αφού το κόστος του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ).

Σήμερα το πρωί ο Στέλιος Γερονυμάκης (εκ μέρους του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Θεσσαλονίκης), η Ματίνα Πάλλη (απ’ το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Αίγινας), ο Μάνθος Αρμπελιάς (απ’ την Π.Φ.Π.Ο.) καθώς και η δημοσιογράφος του www.zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου επικοινώνησαν αρχικά με το Δασαρχείο Πεντέλης και στη συνέχεια με τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα Αλέκο Κόκκαλη, ο οποίος έσπευσε επί τόπου για τα περαιτέρω.Πολύ σύντομα μετά τον σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε, ότι τα 11 ελληνικά φίδια (Οχιά της Μήλου, Οχιά, Σπιτόφιδο, Αγιόφιδο, Δενδρογαλιά, Λαφιάτης, Σαπίτης) έπρεπε να κατασχεθούν. Και αυτό συνέβη και παρουσία των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου, του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων Γιώργου Παπαπαδιά, του δασονόμου Κώστα Μούγιου και του δασοφύλακα Κώστα Βούλγαρη που ήρθαν από το Δασαρχείο Πεντέλης.

Οι εκπρόσωποι του Δασαρχείου Πεντέλης έσπευσαν στον χώρο της έκθεσης εξαιτίας της πίεσης που τους ασκήθηκε από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τον κ. Κόκκαλη, καθώς στην επικοινωνία που είχε αρχικά νωρίς το πρωί το συγκεκριμένο δασαρχείο με τους εκπροσώπους των Ε.Κ.Π.Α.Ζ. δήλωνε αδυναμία να στείλει υπάλληλο του λόγω έλλειψης προσωπικού!

Τα κατάσχεσαν και τα έβγαλαν από την πίσω πόρτα του εμπορικού κέντρου

Ο Στέλιος Γερονυμάκης, που ταξίδεψε από την Θεσσαλονίκη, γι’ αυτό τον σκοπό προχώρησε στην περισυλλογή των φιδιών (δύο εκ των οποίων έχουν εξαιρετικά τοξικό δηλητήριο) μαζί με τον «ιδιοκτήτη» τους  Θοδωρή Καραλή, ο οποίος όπως μας είπε δεν γνώριζε, ότι είναι παράνομο να τα κατέχει και να κερδοσκοπεί χρησιμοποιώντας τα.

Τα ερπετά τοποθετήθηκαν πολύ προσεχτικά σε ειδικούς σάκους και στη συνέχεια σε τάπερ και αυτή την ώρα ταξιδεύουν για τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα βγήκαν από την πίσω πόρτα του εμπορικού κέντρου The Mall Athens για λόγους ασφάλειας!Εκεί στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Θεσσαλονίκης, αφού τους γίνει τεστ DNA για την ταυτοποίηση του είδους, και της περιοχής στην οποία πρέπει ζουν στο φυσικό περιβάλλον, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την απελευθέρωση τους αλλά την κατάλληλη εποχή.

Όμως πέρα από το διαδικαστικό του πράγματος και το γεγονός ότι αύριο θα κατατεθεί μήνυση και θα σχηματιστεί η δικογραφία από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και εις βάρος της Sports United Α.Ε., που διοργανώνει την έκθεση, και εις βάρος του Θοδωρή Καραλή, που παρανόμως τα κατείχε, έχει αξία να αναφερθούμε στο τι μας είχε αυτός ο άνθρωπος σχετικά με τη διαδικασία «εξουσιοδότησης» που είχε από τις «αρμόδιες» υπηρεσίες για την αιχμαλωσία των φιδιών.

Τα εκμεταλλεύεται επειδή τα λατρεύει!

 Ο κ. Καραλής μας εξήγησε ότι η οικογένεια του επί 27 χρόνια κάνει αυτή τη δουλειά! Τόνισε πως τα λατρεύει και ότι θέλει να τα εκθέτει, για να μαθαίνουν τα παιδιά να τα αγαπούν και οι μεγάλοι για να μην τα σκοτώνουν.

Ανέφερε επανειλημμένα ότι μένει στην Πάτρα και πως έχει έρθει ο ίδιος σε επαφή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα και έχει ζητήσει κάθε φορά που έχουν τηλεφώνημα για φίδι μέσα ή κοντά σε οικία (μαγαζί, Ι.Χ.) να τον καλούν για να τα μαζεύει εκείνος, επειδή γνωρίζει πώς να το κάνει, γιατί λυπάται που τα σκοτώνουν.

Όπως ανέφερε, δεν γνώριζε ότι η αιχμαλωσία ελληνικών φιδιών απαγορεύεται! Σημείωσε δε ότι μαζεύει δεκάδες φίδια πολλών ειδών στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, τα περισσότερα τα απελευθερώνει και κάποια τα κρατάει αιχμάλωτα.

Αυτά που αιχμαλωτίζει τα παρουσιάζει σε εκθέσεις που κάνει ανά την Ελλάδα (!), μέσα στην λυόμενη κατασκευή την οποία τοποθετεί όπου του δίνουν άδεια οι δήμοι στους οποίους απευθύνεται.

Έτσι – όπως μας είπε – τους καλοκαιρινούς μήνες με αυτό το ερπετάριο βγάζει κάποια έξοδα, αφού αυτές οι παράνομες από κάθε άποψη εκθέσεις γίνονται φυσικά με σκοπό το κέρδος.Δείτε βίντεο με τα φίδια που κατασχέθηκαν 
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα