Αρχική iHunt.gr Κατα συρροη προσβολες και συκοφαντικες δυσφημισεις εναντια στους κυνηγους

Κατα συρροη προσβολες και συκοφαντικες δυσφημισεις εναντια στους κυνηγους

από iHunt Team
papadhmitriou-gia-tsavez-sk

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Είδα κι εγώ όπως αρκετοί Έλληνες, κυνηγοί και μη, τον κ. Παπαδημητρίου στο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο ihunt, να στιγματίζει με περισσή ευκολία και προκλητικό τρόπο το σύνολο των κυνηγών της χώρας ως κατά συρροή δολοφόνους. 
 
Η συζήτηση ήταν σχετική με ένα από τα σημαντικότερα, αν όχι το σημαντικότερο ζήτημα των ημερών, την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και τις αντιδράσεις που αυτή έχει φέρει στην πολύπαθη Ελληνική κοινωνία. Παρόλα αυτά, ο κ. Παπαδημητρίου, υποβάθμισε το θέμα πετώντας τη μπάλα έξω από το γήπεδο, με μόνη αφορμή το ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής έχει δηλώσει κυνηγός.
 
Το ποιος νίκησε στο τρίλεπτο θεατράκι που στήθηκε στην εκπομπή με θέμα τους κυνηγούς είναι μάλλον δεδομένο. Ο κ. Οικονόμου και μόνο από την αμυντική και παθητική στάση που τήρησε δε μπόρεσε ούτε ελάχιστα να αντιμετωπίσει τον κ. Παπαδημητρίου  που μιλούσε με περισσή αυτοπεποίθηση (ύφος πολλών καρδιναλίων;) και τους τρείς υπόλοιπους της παρέας που τον σιγοντάρανε.
 
Το ποιος έχασε όμως δεν είναι και τόσο εύκολο να πει κανείς.
 
Και αν η πρώτη απάντηση που μας έρχεται στο μυαλό είναι πως χάσαμε εμείς οι κυνηγοί που βλέπουμε οποιονδήποτε να μας δυσφημεί με πρώτη ευκαιρία και να μένει ατιμώρητος, οι πραγματικά χαμένοι πιστεύω πως δεν είμαστε εμείς.
 
Η φράση «κατά συρροή δολοφόνος», συνήθως αναφέρεται σε δολοφονίες ανθρώπων. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όταν πρόκειται για θανάτωση ζώων μεταφορικά ή κυριολεκτικά. Και στις δύο περιπτώσεις η χρήση του όρου έχει αρνητική χροιά.
 
Είτε με την πρώτη είτε με τη δεύτερη προσέγγιση, ο κ. Παπαδημητρίου θέλησε να θίξει την τιμή και την υπόληψη των κυνηγών με τη στάση του για την οποία μάλιστα δεν έδειξε και καμία αμφιβολία ή αναστολή.
 
Αν δεχτούμε ότι ο κ. Παπαδημητρίου χρησιμοποίησε με την κυριολεκτική προσέγγιση τον όρο, τότε θα πρέπει να θεωρήσουμε κατά συρροή δολοφόνους όλους τους σφαγείς που μας δίνουν το κρέας που τρώμε και όλους τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες.
 
Θα πρέπει δε, να αποδώσουμε και τις ανάλογες ευθύνες σε αυτούς που προωθούν – νομιμοποιούν – κερδίζουν από τις παραπάνω κατά συρροή δολοφονίες και συγκεκριμένα στους κρεοπώλες και τους ιχθυοπώλες.
 
Και εκτός αυτών, θα πρέπει να δώσουμε και τους σχετικούς χαρακτηρισμούς στους πολίτες που καταναλώνουν τα παραπάνω είδη τροφής, σε όλους δηλαδή τους Έλληνες που δεν είναι χορτοφάγοι.
 
Κάτι μου λέει πως μέσα σε αυτούς, εντάσσεται και ο κ. Παπαδημητρίου.
 
Μα βάση την παραπάνω αλληλουχία επομένως και επειδή το επιχείρημα «αυτά εκτρέφονται για να τα φάμε», που αναφέρουν πολλοί για τα προβατάκια, τα κατσικάκια και τα μοσχαράκια που τσακίζουμε όλοι μετά βουλιμίας, απορρίπτεται ως ανυπόστατο, είναι προφανές πως κάπου υπάρχει λάθος.
 
Και το λάθος σε πρώτη ανάλυση είναι η «δημοσιογραφία» αυτού του τύπου.
 
Και το λάθος σε τελική ανάλυση είναι η επικρότηση αυτού του τύπου δημοσιογραφίας, από τους τηλεθεατές που δεν αντιλαμβάνονται τα παραπάνω.
 
Και οι χαμένοι δεν είμαστε μόνο οι κυνηγοί, αλλά όλοι. 
 
Και πρώτος απ’ όλους ο Μπάμπης.
 
Και πάνω κι από αυτόν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας.
 
 
O Τρυποφράχτης

 

email : tripofraxtis@ihunt.gr

 

Δείτε ακόμη : Τηλεοραση ΣΚΑΙ : Οι κυνηγοι ειναι κατα συρροη δολοφονοι…VIDEO

 

 

 

 

 

 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα