Αρχική iHunt.gr Καυγας για ψοφιους φασιανους

Καυγας για ψοφιους φασιανους

από iHunt Team
phaesants

 

Άναψαν τα αίματα χθες στον κλωβό προσαρμογής πτερωτών θηραμάτων του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων, στην Λυγαριά του δήμου Πύλης Τρικάλων.

Αφορμή για την ένταση που επικράτησε, όπως θα δείτε στο αποκλειστικό βίντεο του trikalaola.gr είναι ο μεγάλος αριθμός ψόφιων φασιανών μέσα στον κλωβό προσαρμογής, από μέρες, εγκυμονώντας κινδύνους για τους υπόλοιπους ζωντανούς φασιανούς και για την δημόσια υγεία, καθώς τα ψόφια πουλιά βρίσκονται σε προχωρημένη αποσύνθεση, όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης κ. Γιώργος Αναγνώστου.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Ρουσιαμάνης και το Δ.Σ. καταγγέλλουν δολιοφθορά στον κλωβό, όπως δημοσιεύτηκε στο site του Κ.Σ.Τ. με ημερομηνία 14-2-13, αλλά η δολιοφθορά στην εσωτερική περίφραξη, έγινε το περασμένο Σάββατο 9-2-13, σύμφωνα με τον Κ.Σ.Τ.

“Από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων ανακοινώνονται τα παρακάτω:

1. Δολιοφθορά σημειώθηκε στον κλωβό προσαρμογής θηραμάτων στην Λυγαριά, όταν άγνωστοι εισήλθαν στον εσωτερικό κλωβό, έκοψαν την περίφραξη, με αποτέλεσμα να διαφύγουν 250 φασιανοί οι οποίοι θα απελευθερωνόταν αρχές Μαρτίου για εμπλουτισμό των βιοτόπων. Το Δ.Σ. καταδικάζει την πράξη αυτή, που έχει ως σκοπό να βλάψει το έργο του Συλλόγου, ενώ θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola.gr αμέσως μετά την δολιοφθορά που διαπιστώθηκε από τον Κ.Σ.Τ. ο Πρόεδρος κ. Ρουσιαμάνης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον υπεύθυνο θήρας του δασαρχείου Τρικάλων κ. Δημήτρη Καλόγηρο και του ανέφερε το περιστατικό και την απώλεια 250 φασιανών περίπου, με την αιτιολογία όταν θα απελευθερωνόταν τα πουλιά, να γινόταν σωστά η καταγραφή από το δασαρχείο.

Χθες ο κ. Ρουσιαμάνης με έναν υπάλληλο του δασαρχείου Τρικάλων, έκανε καταγραφή του χώρου για την δολιοφθορά. Νωρίτερα ο κ. Αναγνώστου είχε καλέσει την Αστυνομία και την κτηνίατρο Πύλης. Σύμφωνα με τον κ. Αναγνώστου, από την Αστυνομία δεν βρέθηκαν σημάδια παραβίασης στην εξωτερική περίφραξη του κλωβού, ενώ ο κ. Ρουσιαμάνης δεν επέτρεψε στην κτηνίατρο να εισέλθει μέσα στον κλωβό για να πάρει δείγματα από τους ψόφιους φασιανούς για να διαπιστωθεί από που προήρθε ο θάνατός τους. Η κτηνίατρος ρώτησε τον κ. Ρουσιαμάνη να θέλει να γίνει η δειγματοληψία, αλλά ο κ. Ρουσιαμάνης ήταν αρνητικός. Οι δύο πρόεδροι είχαν φιλοξενηθεί το πρωί στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Πρωινός με την Ελένη Νιζάμη και τον Χριστόφορο Παπαθανασίου και είχαν έρθει σε αντιπαράθεση. Στις καταγγελίες του κ. Αναγνώστου αντέδρασε και το μέλος του Δ.Σ. κ. Νέστορας Παπαδημητρίου που βρισκόταν στο χώρο. Μέσα στον κλωβό βρισκόταν περίπου 100 φασιανοί, ζωντανοί και ψόφιοι μαζί. Ο κλωβός προσαρμογής ανήκει στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων, ενώ ο περιβάλλοντας χώρος στον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης, σύμφωνα με τα λεγόμανα του κ. Αναγνώστου και η δεκάχρονη παραχώρηση του κλωβού στον Κ.Σ. Τρικάλων έχει λήξει.

Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα του trikalaola.gr στο χθεσινό φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο Προέδρων, επί τόπου στον κλωβό προσαρμογής της Λυγαριάς, καθώς και την κατάσταση που επικρατούσε με τους φασιανούς, ζωντανούς και ψόφιους φασιανούς.

Σημ. Ο κ. Ρουσιαμάνης δεν θέλησε να μιλήσει άμεσα στην κάμερα του trikalaola.gr για να αναφέρει τις δικές του απόψεις.

Πάντως η όλη ιστορία και οι όποιες αντιπαραθέσεις, κάνουν κακό στην οικογένεια των κυνηγών γενικά και το trikalaola.gr έκανε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αμερόληπτα, καταγράφοντας τα γεγονότα ως έχουν.

 

Πηγή : ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ-ΧΕΙΡΩΝ

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα