Αρχική iHunt.gr Καυτη ερευνα για την αδιαφανεια των Μ.Κ.Ο

Καυτη ερευνα για την αδιαφανεια των Μ.Κ.Ο

από Tripofraxtis
logos_mko

demobanner 

Μαντέψτε ποια περιβαλλοντική οργάνωση «καίει» περισσότερο

 

Τη δράση των περιβαλλοντικών ΜΚΟ και τη στάση που κρατούν οι «μεγαλύτερες» από αυτές απέναντι στο κυνήγι, τη γνωρίζουμε οι περισσότεροι κυνηγοί. 

 Αφήνοντας στην άκρη τις πραγματικές απειλές για το φυσικό περιβάλλον, και προφανώς με ισχυρά ερείσματα σε Υπουργεία και Δασαρχεία, τα καλόπαιδα της Ορνιθολογικής και η παρέα τους το’ χουν βάλει σκοπό για τους δικούς τους λόγους να μας το κλείσουν το μαγαζί. 

 

Κι αυτό φυσικά δε μπορεί να γίνει αν δε συρρικνωθούν οι χρόνοι, και οι τόποι του κυνηγιού, τα θηράματα και κυρίως οι αναγνωρισμένες – επίσημες Κυνηγετικές Οργανώσεις οι οποίες παρά τις όποιες ατέλειες παρουσιάζουν, είναι οι μοναδικοί φορείς που μέχρι τώρα έχουν κρατήσει αντίσταση στην οικολογική λαίλαπα με απτά αποτελέσματα.

 

Όταν η φράση «περιβαλλοντική πολιτική» αποτελεί ανέκδοτο στην Ελλάδα, η  προπαγάνδα ΜΚΟ και ΜΜΕ θέτει την προστασία της φύσης ως ασυμβίβαστη με κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, η ασχετοσύνη που χαρακτηρίζει στις περισσότερες περιπτώσεις τους δασικούς σε θέματα θήρας σπάει κόκκαλα και η έλλειψη ενότητας και γνώσης που παρουσιάζουμε κι εμείς τρομάρα μας είναι ανεκδιήγητη ενίοτε, είναι πραγματικά να απορεί κανείς που κυνηγάμε ακόμη. 

Τη συνταγή φυσικά την έχουμε μάθει. Μαζεύονται οι «προστάτες της φύσης και φτιάνουν κοινά «δελτία τύπου» τα οποία όοοολως τυχαίως καταλήγουν αποκλειστικά και πάντα σε προτάσεις για απαγόρευση θήρας. Να επιτραπεί κάπου η θήρα δεν είπανε ποτέ, ούτε είπαν μια καλή κουβέντα για τη θηροφυλακή. Και παρά το απροκάλυπτο των θέσεων και προθέσεων τους, ακόμη σήμερα οι δασικοί και τα Υπουργεία τους έχουν συνομιλητές κάθε φορά που συζητιέται η ρυθμιστική, ή όταν αποφασίζεται κάτι για τις ΖΕΠ και οτιδήποτε έχει να κάνει με τα πουλιά, όπου η Ορνιθολογική τείνει να υποκαταστήσει το Δημόσιο.

 

Πέρσι που ακόμη δεν είχαμε φτάσει στον πάτο που βρισκόμαστε σήμερα σαν κράτος, φτάσανε να προτείνουνε (το WWF) μέχρι και απευθείας απορρόφηση των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων στη Δασική Υπηρεσία, παρά το γεγονός πως αυτό είναι παράνομο γιατί πλέον απαιτείται ΑΣΕΠ για κάθε πρόσληψη. Γνωρίζουν τα σαΐνια της οικολογίας πως αν φύγει από τη μέση η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή (την οποία αρκετοί ηλίθιοι κι από μας προσπαθούμε να υποβαθμίσουμε) τότε θα διευκολυνθεί το έργο τους δηλαδή η κατάργηση των Κυνηγετικών Οργανώσεων και τελικά κατάργηση του κυνηγιού.

 

Αυτό και μόνο, το ότι δηλαδή το WWF προσπαθεί να βγάλει από τη μέση την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, θα’ πρεπε να φτάνει για να καταλάβει και το τελευταίος κυνηγός τη μεγάλη αξία του συγκεκριμένου εγχειρήματος των Κυνηγετικών Οργανώσεων… 

 Τους άνοιξε την πόρτα και η Μπιρμπίλη και έχουμε χάσει το λογαριασμό σε πόσες επιτροπές μπήκανε από το πράσινο ταμείο μέχρι το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής. Και ίσως και τώρα που μιλάμε από αυτές τις θέσεις να ροκανίζουν ακόμη το κυνήγι.

 

Κάποιοι κυνηγοί το πιάσανε το παραμύθι και γράψανε πολλά και καλά κείμενα για τα παραπάνω σε ιστοσελίδες και περιοδικά. Γράψανε για την αδιαφάνεια στη λειτουργία τους, για ύποπτες αναθέσεις μελετών, για πλήρη ασχετοσύνη σε θέματα θηραματοπονίας (υπογράφουν συστηματικά τις αντικυνηγετικές θέσεις οργανώσεις για τη φώκια, τη θαλάσσια χελώνα και δε συμμαζεύεται) και κυρίως για τα μεγάλα ποσά που διακινούνται φανερά ή κρυφά προς αυτές, αλλά προς το παρόν δεν ιδρώνει κανένα αυτί όπως φαίνεται. 

 

Βλέπετε δεν είναι μόνο οι «προστάτες της φύσης» που θα κάνουνε πάρτι με τις μελέτες άμα φύγουμε εμείς από τα βουνά, αλλά και κάθε άλλος επίδοξος «εκμεταλλευτής», πρασινοαναπτυξιακός, «αειφορικός» κλπ. 

Έλα όμως που εκτός των «βάρβαρων» και «απολίτιστων» κυνηγών που τις έχουν περάσει κόσκινο μερικές από αυτές τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ, ήρθε κι ένας Επικ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου που τόλμησε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα που ούτε οι εισαγγελείς δεν αγγίξανε όταν έγινε η σχετική έρευνα για τις ΜΚΟ πριν κανά δυό χρόνια, (τότε που τη σκαπουλάρανε τα πουλάκια μας λόγω … παλαιότητας!)

 

Και εφάρμοσε λέει κάτι κριτήρια που χρησιμοποιούνται τώρα τελευταία διεθνώς για να αξιολογηθεί η διαφάνεια και η λογοδοσία των 10 πιο «επιφανών» περιβαλλοντικών ΜΚΟ της Ελλάδας…και ω! τι σύμπτωση!!! Βρήκε ο προφέσορας πως η Ελληνική Ορνιθολογική εταιρεία όχι μόνο έρχεται τελευταία στην αξιολόγηση της διαφάνειας, αλλά παίρνει βαθμολογία 10% δηλαδή μονάδα στα δέκα…

 

Και μετά λέει έρχεται η Καλιστώ…

 

Για να’ μαι ειλικρινής, αν και πετούμενο έπεσα από τα σύννεφα όταν διάβασα την έρευνα! Τι λε ρε παιδί μου…!!! Αδιαφάνεια η Ορνιθολογική; Και η Καλλιστώ; Και δεν του απάντησαν κιόλας όταν τις ρώτησε και τους είπε πως έρχονται τελευταίες μπας και το σώσουν στις καθυστερήσεις;

 

Σίγουρα ψέμα θα είναι…δε μπορεί να τις έχει αποδεχτεί ως «σωτήρες» τις συγκεκριμένες οργανώσεις το Πανελλήνιο, να συνομιλούν με Υπουργούς, να τις βάζουμε στα σχολεία να «διδάσκουν» τα παιδιά μας για το περιβάλλον, να τις «παίζουν» όλα τα «σοβαρά» κανάλια, και να χει και δίκιο ο καθηγητής…κάτι λάθος θα έκανε…κάπου θα τα μπέρδεψε…

 

Μου φαίνεται λοιπόν πως θα πάω κι εγώ να του τρυπήσω το φράχτη για να είναι πιο προσεκτικός άλλη φορά…

 

ΥΓ. ο Επικ. Καθηγητής που εκπόνησε την παραπάνω έρευνα παρακαλεί να ζητούμε την άδειά του για χρήση της, αν και η έρευνα είναι ελεύθερη στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου…κι επειδή άδεια σε πτηνό δε θα ‘δινε κανείς δε δίνονται πηγές και παραπομπές…όποιος δεν πιστεύει τον Τρυποφράχτη να πάει να τη βρει μόνος του την έρευνα…(μην τα θέλετε όλα έτοιμα)…

 

 

O Τρυποφράχτης

 

email : tripofraxtis@ihunt.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα