Αρχική iHunt.gr Κεγκέρογλου: Nα εξαιρεθεί του lockdown το ψάρεμα και το κυνήγι

Κεγκέρογλου: Nα εξαιρεθεί του lockdown το ψάρεμα και το κυνήγι

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχαλη Χρυσοχοΐδη επικαλείται τις αντιδράσεις των αρμοδιων συλλόγων.

Να εξαιρεθεί το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα απο το lockdown ζητα ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγης και βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου απο την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχαλη Χρυσοχοΐδη επικαλείται τις αντιδράσεις των αρμοδιων συλλόγων και ζητα την ενταξη του κυνηγιού και του ψαρέματος στην κατηγορία της άθλησης εξωτερικού χώρου ωστε οι ενδιαφερόμενοι να το ασκούν στέλνοντας sms.

Η ερώτηση εχει ως εξής:

«Την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και αντίδραση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) και όλων σχεδόν των κυνηγετικών συλλόγων της χώρας, έχει προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης για απαγόρευση του κυνηγιού, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που προβλέπονται από το καθολικό Lockdown.

Υπενθυμίζουν, ότι σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα άρθρο 251, παρ.1 , ο οποίος είναι σε ισχύ, η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα σε όλη την επικράτεια αλλά και επί της ουσίας το κυνήγι είναι από τις πιο μοναχικές αθλητικές δραστηριότητες.

Επειδή πρόκειται για αθλητική δραστηριότητα, η οποία έπρεπε να επιτρέπεται στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο κατόπιν αποστολής του σχετικού sms, τηρουμένων φυσικά των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής ασφάλειας.
Επειδή όπως υποστηρίζει και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος και όλοι σχεδόν οι κυνηγετικοί σύλλογοι, η απόφαση απαγόρευσης είναι αυθαίρετή και στερείται κάθε ερείσματος και
Επειδή η μετακίνηση των κυνηγών μπορεί να γίνεται ακόμη και με τους τους συναθλητές κυνηγούς, με την τήρηση όλων των μέτρων και κανόνων προστασίας.

Επειδή υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες αθλητικές κλπ που απαγορεύονται, όπως το ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή ή τη βάρκα ή και υποβρυχίως και
Επειδή δεν υπήρξαν επιστημονικές εισηγήσεις απαγόρευσης του κυνηγιού και του ερασιτεχνικού ψαρέματος που θεωρούνται δραστηριότητες που ασκούνται κατά μόνας

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση της και να εντάξει το κυνήγι στην κατηγορία της άθλησης σε εξωτερικό χώρο και να επιτρέπεται κατόπιν αποστολής σχετικού sms στο 13033;

-Προτίθεστε να εντάξετε ως επιτρεπόμενη δραστηριότητα το ερασιτεχνικό ψάρεμα από την ακτή, τη βάρκα ή και υποβρυχίως;»


Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο

ΡΗΣΤΑΣ ΕΥΆΓΓΕΛΟΣ 20 Νοεμβρίου, 2020 - 14:32

Εκείνο πού δεν βλέπω πουθενά νά αναφέρεται είναι να μας απαντήσουν οι λοιμοξιολογοι στο ερώτημα : πού είναι πιο επικίνδυνοι οι κυνηγοί και οι ψαράδες , για τους άλλους , αλλά και για τόν εαυτό τους στους χώρους που ασκούν το άθλημα τους ή όταν βρίσκονται μέσα στην κοινωνία , όπως όλοι οι άλλοι .

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα