Αρχική iHunt.gr Κοζάνη: Tι λέει ο Αρκτούρος για την εμφάνιση αγέλης λύκων μεταξύ Κοζάνης & Τ.Κ Λευκόβρυσης

Κοζάνη: Tι λέει ο Αρκτούρος για την εμφάνιση αγέλης λύκων μεταξύ Κοζάνης & Τ.Κ Λευκόβρυσης

από iHunt Team
476213d80f6e6f8fcb758524c9b1817c_l

demobanner
Μια αγέλη λύκων που σύμφωνα με αναφορές των κατοίκων της Τ.Κ Λευκόβρυσης έχει κάνει την εμφάνιση της στις παρυφές του χωριού, μόλις 1,5 χλμ. απο την πόλη της Κοζάνης έχει τρομοκρατήσει τους κατοίκους αλλά έχει σημάνει και συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και στον Αρκτούρο. Οι λύκοι, ο αριθμός των οποίων ακόμη δεν μπόρεσε να προσδιοριστεί επακριβώς, φαίνεται να έχουν φωλιάσει σε παρακείμενο δασύλλιο κοντά στην περιοχή της Γεωργικής Σχολής, χωρίς όμως να έχει κάποια επίθεση εις βάρος ανθρώπων της περιοχής.
 
Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης το μέλος της ομάδας άμεσης επέμβασης του Αρκτούρου Νίκος Παναγιωτόπουλος, δεν είναι ασυνήθιστο να εμφανίζονται τα άγρια αυτά ζώα κοντά σε κατοικημένες περιοχές καθώς ο λύκος είναι προσαρμοστικό ζώο και επιδιώκει να συλλέξει τροφή σε ανθρώπινα περιβάλλοντα όπου αυτή υπάρχει στα σκουπίδια ή και σε οικόσιτα ζώα.
 
Φαίνεται πως η συγκεκριμένη αγέλη έχει βγει από την διαδρομή που ακολουθεί και έχει βρεθεί εκεί. Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε επίσης ότι υπάρχει επαφή με τον Δήμο Κοζάνης ώστε με την τοποθέτηση καμερών να διαπιστωθεί ο αριθμός των λύκων, θα πρέπει να αποφευχθεί η εμπλοκή των κατοίκων με το άγριο αυτό ζώο το οποίο ανήκει στα προστατευόμενα είδη, ενώ θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας με την συχνή αποκομιδή των σκουπιδιών και την αποφυγή έκθεσης τροφών στην ύπαιθρο.
 
Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται λύκοι κοντά σε κατοικημένες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, μόλις πρόσφατα κάμερα ασφαλείας καταστήματος σε κοντινή περιοχή της Λευκόβρυσης κατέγραψε επίθεση λύκου σε οικόσιτο σκυλί.
 
ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα