Αρχική iHunt.gr Κολάρα GPS σε αγριόχοιρους αποκαλύπτουν τα μυστικά τους….

Κολάρα GPS σε αγριόχοιρους αποκαλύπτουν τα μυστικά τους….

από iHunt Team

demobanner

Μεταξύ Δεκεμβρίου 2019 και Ιανουαρίου 2020, στην περιοχή της Τουλούζης σε δύο ενήλικες αγριόχοιρους τοποθετήθηκαν κολάρα με GPS. Αυτή η επιχείρηση, η οποία εφαρμόζεται πιλοτικά από το FDC 31(31η Κυνηγετική περιφερειακή Ομοσπονδία) με τη συνεργασία των στελεχών της Louvèterie και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εδαφών, αποτελεί μέρος του προγράμματος εταιρικής σχέσης Via Fauna, που υλοποιείται από την Περιφερειακή Κυνηγετική Ομοσπονδία και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Occitanie και την Ευρωπαική ένωση.

Αυτή η παρακολούθηση με GPS θα επιτρέψει στην πραγματικότητα την καλύτερη κατανόηση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ μεγάλων θηλαστικών και υποδομών μεταφορών σε περιοχές που περιορίζονται από την αστικοποίηση. Οι πραγματικές κινήσεις της άγριας ζωής θα συγκριθούν με τα θεωρητικά αποτελέσματα του μοντέλου Via Fauna, προκειμένου να βελτιωθούν οι μεθοδολογίες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου.

Αυτή η εργασία θα καταστήσει επίσης δυνατή την ανάπτυξη ενός υβριδικού μοντέλου που κατευθύνεται από σημεία GPS, προκειμένου να εντοπίζονται καλύτερα οι οικολογικοί διάδρομοι στο αστικό περιβάλλον.

Τα στίγματα GPS, που λαμβάνονται κάθε 8 ώρες, υποδηλώνουν ότι τα μεγάλα θηλαστικά καταλαμβάνουν σε μεγάλο βαθμό αστικοποιημένους χώρους, μερικές φορές ακόμη και το άμεσο περιβάλλον κατοικιών, και ότι διασχίζουν τακτικά αδιάρρηκτη τεχνική υποδομή.

Εάν αυτές οι διασταυρώσεις δείχνουν καλή οικολογική διαπερατότητα μικρών υποδομών, δεν μπορούμε ποτέ να ενημερώνουμε αρκετά ώστε οι αυτοκινητιστές να είναι προσεκτικοί, γιατί τα άγρια ​​ζώα μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή, ακόμη και σε αστικές περιοχές!

Πριν μερικές ημέρες τοποθετήθηκε και ακόμη κολάρο GPS σε έναν τρίτο αγριόχοιρο. Πρόκειται για ένα αρσενικό αγριόχοιρο βάρους περίπου 50 κιλών και ήδη οι επιστήμονες έχουν παραλάβει τα πρώτα στοιχεία από τις μετακινήσεις του.

Η συντακτική ομάδα του iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα