Αρχική iHunt.gr Κομισιόν: Έτοιμη να παρέμβει σε σχέση με τα αμπελοπούλια

Κομισιόν: Έτοιμη να παρέμβει σε σχέση με τα αμπελοπούλια

από iHunt Team
cache_1500x3000_analog_medium_412236_85570_372017

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η Κομισιόν ζητά ενημέρωση από τις κυπριακές αρχές σε σχέση με τον πρόσφατο νόμο που υιοθετήθηκε για την προστασία και τη θήρευση πτηνών στην Κύπρο και είναι έτοιμη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις κοινοτικές οδηγίες, προειδοποιεί σήμερα η Κομισιόν σύμφωνα με τον αρμόδιο Εκπρόσωπο Ενρίκο Μπρίβιο.
 
Συγκεκριμένα η Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ σε σχέση με τον πρόσφατο νόμο, δηλώνει δια του αρμοδίου εκπροσώπου ότι “η Κομισιόν παρακολουθεί στενά το ζήτημα της προστασίας των πτηνών στην Κύπρο”.
 
“Οι τυχόν αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία θα πρέπει να κοινοποιηθούν από τις κυπριακές αρχές”, λέει ο Ενρίκο Μπρίβιο για τον νέο νόμο.
 
Όπως εξηγεί: “στη συνέχεια, η Κομισιόν θα επαληθεύσει κατά πόσον ο νόμος συμμορφώνεται αποτελεσματικά με τους αυστηρούς όρους της οδηγίας για τα πτηνά όσον αφορά τα μη θηρεύσιμα είδη”.
 
Τέλος προειδοποιεί ότι “σε περίπτωση που προκύψει ζήτημα μη συμμόρφωσης, η Κομισιόν θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την αποκατάσταση της κατάστασης.”
 
Πηγή: philenews/KYΠΕ

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα