Αρχική iHunt.gr “ΚΟΜΜΕΝΟ” Κουρτσχααρ ως ο ” Καλύτερος Έκθεσης” στο 140ο Westminster

“ΚΟΜΜΕΝΟ” Κουρτσχααρ ως ο ” Καλύτερος Έκθεσης” στο 140ο Westminster

από iHunt Team
oura

demobanner

Kαι ενώ στην “υπερ προηγμένη” κυνοφιλικά Ελλαδίτσα μας χάρη στις “επιστημονικές” παρεμβάσεις και εισηγήσεις της κ. Πιπιλή και διάφορων αντικυνηγετικών-ζωοφιλικών εταιρειών και χωρίς να ληφθούν υπ’όψιν οι πραγματικά τεκμηριωμένες και επιστημονικές συστάσεις υπέρ της κοπής της ουράς, των πλέον αρμοδίων όπως είναι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος,οι σχετικοί όμιλοι φυλών καθώς φυσικά και τα ίδια τα πρότυπα των φυλών, η πολιτεία και ο νομοθέτης με την απέραντη “σοφία” τους απαγόρευσαν την κοπή της ουράς στις 4 – 5 κυνηγετικές φυλές οπού το κόψιμο είναι απολύτως απαραίτητο για λόγους υγείας και ευζωίας των ίδιων των ζώων,χωρίς καν να εξετάσουν το ενδεχόμενος της ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ όπως ακριβώς συμβαίνει σε πολλές πραγματικά προηγμένες κυνοφιλικά Ευρωπαικές χώρες.
 
Eκεί στην μακρινή και “απολίτιστη” Αμερική συνεχίζουν να τις κόβουν κανονικότατα όπου απαιτείται σύμφωνα πάντα με τα πρότυπα των συγκεκριμένων φυλών.Και από την στιγμή που η κοπή της ουράς ειναι νομιμότατη θεωρείται αυτονόητο πως τα “κομμενα” σκυλια μπορούν κανονικότατα να λαμβανουν μέρος σε οποιαδήποτε έκθεση και διαγωνισμό μορφολογίας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τους CJ του τρίχρονου αρσενικού κούρτσχααρ που στις 15/2/2016 έπειτα από 2 σκληρά μερόνυχτα απίστευτου συναγωνισμού στέφθηκε ως ο καλύτερος σκύλος όλης της διοργάνωσης !!!! Το 140ο Westminster Kennel Club Dog Show στη Νέα Υόρκη,θεωρείται ως η πιο σημαντική έκθεση των ΗΠΑ και ίσως η έκθεση με το μεγαλύτερο κύρος παγκοσμίως αφού τα σκυλιά που συμμετέχουν πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ! Τα συμπεράσματα δικά σας ….
 
του Αλέξανδρου ΠαλαιολόγουPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα