Αρχική iHunt.gr Κουταβια Ελληνικου Ποιμενικου παρεδωσε ο Αρκτουρος

Κουταβια Ελληνικου Ποιμενικου παρεδωσε ο Αρκτουρος

από iHunt Team
sam

 
Κουτάβια Ελληνικού Ποιμενικού, για τη φύλαξη κοπαδιών, παρέδωσε στις αρχές του μήνα ο «Αρκτούρος» στο νομό Φθιώτιδας. Η οργάνωση εδώ και 20 χρόνια ασχολείται συστηματικά με την αναπαραγωγή και επαναδιάδοση του Ελληνικού Ποιμενικού, έχοντας δώσει πάνω από 500 κουτάβια σε κτηνοτρόφους ορεινών περιοχών της χώρας μας.
 
Στον νομό Φθιώτιδας παρατηρείται έντονα η παρουσία λύκου και οι επιθέσεις σε παραγωγικά ζώα είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Πρόσφατα μάλιστα κτηνοτρόφοι της περιοχής έκαναν λόγο και για επανεμφάνιση αρκούδας, στην περιοχή της Οίτης.
 
Δώδεκα κουτάβια διατέθηκαν σε κτηνοτρόφους, στο Ζηλευτό, στη Σπερχειάδα, στο Καινούργιο, στην Ηράκλεια, στο Ελευθεροχώρι, στο Αργυροχώρι, στη Γραμμένη, στον Τρίλοφο, και την Καστανιά Υπάτης. Τα κουτάβια, ηλικίας 2 μηνών, παραχωρήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος LIFE For Open Forest, που πραγματοποιείται στον Νομό. Στην παράδοση των κουταβιών παρευρέθηκε ο πρόεδρος κτηνοτρόφων νομού Φθιώτιδας, κος Ασπρουλάκης Αθανάσιος.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα