Αρχική iHunt.gr ΚΣΕ : Κύκλος επαφών για εξαίρεση των κυνηγών από τους περιορισμούς μετακίνησης

ΚΣΕ : Κύκλος επαφών για εξαίρεση των κυνηγών από τους περιορισμούς μετακίνησης

από iHunt Team

demobanner

Με ανακοίνωσή της η ΚΣΕ, που υπογράφει ο πρόεδρος Γ. Αραμπατζής και ο Γ.Γ. Φώτης Τρακάκης, ενημερώνει τους κυνηγούς για τις επαφές που έχει ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει στην κοινότητα των κυνηγών, εξαιτίας των περιορισμών μετακινήσεων τις πρώτες πρωινές ώρες. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση :

“Με σύνεση και αίσθημα ευθύνης έναντι της δημόσιας υγείας και της υπόλοιπης κοινωνίας, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος θα συνεχίσει από σήμερα κιόλας τον κύκλο επαφών της με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα που έχει προκύψει στην κοινότητα των κυνηγών, εξαιτίας των περιορισμών μετακινήσεων τις πρώτες πρωινές ώρες.

Αυτό είναι κάτι που η Συνομοσπονδία πράττει με συνέπεια από τον περασμένο Μάρτιο, όταν για πρώτη φορά επιβλήθηκαν από την Πολιτεία μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Εδώ και μήνες, μία σειρά Υπουργών και παραγόντων του δημοσίου βίου ενημερώθηκαν έγκαιρα και αναλυτικά από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, για τους λόγους που οι κυνηγοί θα πρέπει να εξαιρεθούν από πιθανές απαγορεύσεις μετακινήσεων και ενδεχόμενα τοπικά «λοκ ντάουν» (lockdown).

Το αποτέλεσμα ήταν το κυνήγι να ξεκινήσει κανονικά και χωρίς αστερίσκους στις 20 Αυγούστου, όπως έπρεπε και ήταν λογικό να γίνει…

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της νόσου, οδήγησε την Πολιτεία στη λήψη νέων μέτρων και γενικευμένων απαγορεύσεων μετακίνησης, που συμπίπτουν με τις πρωινές ώρες κατά τις οποίες ο κόσμος των κυνηγών μετακινείται ή ταξιδεύει προς τους χώρους άσκησης του κυνηγιού.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος έχει προγραμματίσει γι’ αυτήν την εβδομάδα έναν νέο κύκλο επαφών με τους αρμόδιους φορείς, ώστε και αυτή η «εμπλοκή» να διευθετηθεί με τρόπο που να εξυπηρετεί τους κυνηγούς, χωρίς βέβαια να διακυβεύεται η δημόσια υγεία.

Η θέση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος θα είναι και πάλι σαφής έναντι όλων: οι κυνηγοί θα πρέπει να εξαιρεθούν από τους ωριαίους περιορισμούς μετακίνησης, τηρώντας φυσικά ένα πρωτόκολλο μέτρων ασφαλείας, κατά τη μετακίνησή τους προς τους τόπους άσκησης θήρας.

Άλλωστε, ο έλεγχος σκοπιμότητας μετακίνησης των πολιτών που ασκούν θήρα, είναι πολύ εύκολο να διαπιστώνεται από τις αστυνομικές Αρχές: το κυνήγι ασκείται αποκλειστικά και μόνο από πολίτες που διαθέτουν άδεια θήρας, η οποία είναι δημόσιο έγγραφο και εύκολο να επιδειχθεί σε κάθε έλεγχο.”

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

4 σχόλια

Μανώλης 27 Οκτωβρίου, 2020 - 15:20

Πολύ καλό.

Δημήτρης 28 Οκτωβρίου, 2020 - 00:57

Μακάρι να τα γίνει έτσι γιατί σήμερα στην εβδομαδιαία εκπομπή κυνηγεσια στο utube ειπώθηκε ότι ο κ.Χαρδαλιας απέρριψε το αίτημα αυτό παρόλο που μας έλεγαν ακόμη και lockdownνα γίνει το κυνήγι θα διεξαχθεί κανονικά. Έφερναν το παράδειγμα τη Γαλλία και τη Γερμανία που πέρσι παρά το lockdown το κυνήγι δεν επηρεάσθηκε. Υποσχέσεις για να βγάλουμε άδεια και μετά τίποτα?
Αν γίνει κάτι τέτοιο του χρόνου να μην βγάλει κανείς άδεια!!!!!!!!!

ΠΕΤΡΟΣ 29 Οκτωβρίου, 2020 - 23:18

ΔΥΣΤΥΧΟΣ Ο Κ. Χαρδαλιας ΑΠΈΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΊΤΗΜΑ ΑΥΤΌ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΆ ΜΑΣ ΗΓΕΣΊΑ !!! ΚΑΙ ΜΗΝ ρωτήσετε ποια ηγεσία .. ο νοών νοεί το !Αν και αναγνωρίζουμε ότι κατά καιρούς έχουν κάνει αρκετά προς την θετική κατεύθυνση για το κυνήγι τώρα όμως …….. απλά μας ” πούλησαν ” !!! { και δεν μιλώ για χρήμα για να μην παρεξηγηθώ }

iHunt Team 30 Οκτωβρίου, 2020 - 07:39

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι απλά παραπληροφόρηση. Αν είχε γίνει κάτι τέτοιο αν μην τι άλλο θα υπήρχε ενημέρωση. Μέχρι στιγμής όλα ειναι στον αέρα. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Ολα αυτά μέχρι τώρα…..¨ολα αλλάζουν πολύ γρηγορα. Για αυτό μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα περί “πουλημάτων”…….Δείτε τι έγινε στη Γαλλία…https://www.ihunt.gr/lockdown-s%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%85%ce%bd%ce%ae%ce%b3%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%af%ce%b1/

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα