Αρχική iHunt.gr ΚΣ Αμαλιάδας : Ευχόμαστε η απαγόρευση του κ. Φάμελλου να μην κρύβει σκοπιμότητες και επιδιώξεις των γνωστών κύκλων

ΚΣ Αμαλιάδας : Ευχόμαστε η απαγόρευση του κ. Φάμελλου να μην κρύβει σκοπιμότητες και επιδιώξεις των γνωστών κύκλων

από iHunt Team
15135753_1197435513669125_7258207506174287552_n

demobanner

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΚΣ Αμαλιάδας με αφορμή την άδικη απόφαση του αναπληρψωτή υπουργού περιβάλλοντος κ. Φάμελλου για ολική απαγόρευση θήρας σε όλη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα :
 
“Με αφορμή, λοιπόν, την απόφαση του Υπουργού για διακοπή του κυνηγίου, λόγω των καιρικών συνθηκών, τονίζουμε ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας σέβεται την απόφαση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τη θεωρούμε και λογική. Όφειλαμε όμως να ενημερώσουμε άμεσα τα μέλη μας για την εν λόγω εξέλιξη, η οποία όπως φαίνεται προέκυψε στο πόδι, καθώς η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών δεν επηρέασε στον ίδιο βαθμό όλες τις περιοχές της χώρας.
 
Σίγουρα αυτό θα έπρεπε να λάβει υπ’ όψιν του ο Υπουργός, μιας και η Ηλεία δεν επλήγη από την κακοκαιρία σε τέτοιο βαθμό που να δικαιολογείται μια τέτοια απόφαση, τουλαχιστον με την ένταση και τη διάρκεια που επλήγησαν άλλες περιοχές της χώρας μας… Παράλληλα, ουδείς λησμονεί ότι υπάρχει σχετική διάταξη περί απαγόρευσης του κυνηγίου σε περιπτώσεις χιονόπτωσης ενώ ταυτόχρονα, επισημαίνουμε για ακόμα μια φορά τον λάθος χρόνο έκδοσης μιας τέτοιας απόφασης, που αφορά ολόκληρη την χώρα δίχως να λαμβάνονται υπόψη οι τοπικές κρατούσες καιρικές συνθήκες όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Επαναλμβάνουμε πως όντως μια τέτοια απόφαση θα είχε νόημα και ουσία, εάν λαμβανόταν μια εβδομάδα νωρίτερα και έληγε π.χ. Την περασμένη Τετάρτη, οπου και υποχώρησαν στις περισσότερς περιοχές της χώρας μας τόσο τα φαινόμενα όσο και ο ολικός παγετός.
 
Ως εκ τούτων, εκφράζουμε την επιφύλαξη για τον καθολικό χαρακτήρα της υπουργικής απόφασης, καθώς το κράτος για άλλη μια φορά αποφασίζει βιαστικά. Ωστόσο, επιβάλλεται να την εφαρμόσουμε, ως οφείλουμε να κάνουμε, στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ομαλής κοινωνικής λειτουργίας, ευχόμενοι η κίνηση αυτή να μην κρύβει σκοπιμότητες και επιδιώξεις των γνωστών κύκλων, γιατί σε αυτήν την περίπτωση η … βαλίτσα πάει μακριά! Πόσο μάλλον, τη στιγμή που μαθαίνουμε πως η Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλντική Ομοσπονδία στε ανακοίνωση της ζητάει «από  όλους τους αρμόδιους κρατικούς  φορείς την διακοπή του κυνηγιού  μέχρι το πέρας της  κυνηγετικής περιόδου λόγω των πρωτοφανών καιρικών συνθηκών και του πολικού ψύχους, που επικρατούν σε όλη τη  χώρα.
 
Από την άλλη κλείνωντας, καθώς ενημερωνόμαστε καθημερινά για την εξέλιξη του καιρού, καμια “μετεωρολογική βόμβα” δε προτίθεται να σκάσει στη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα με ότι αυτό σημαίνει για την σχετική απαγορευτική απόφαση σε όλη την επικράτεια. Τέλος θεωρουμε πως θα έπρεπε να υπάρξει επανεξέταση του θέματος από το Υπουργείο και η σχετική απόφαση να έχει ισχύ ΜΟΝΟ στις περιοχές που υπάρχει ακόμα χιονοκάλυψη.
 
Καλούμε λοιπον τα μέλη μας να είναι δίπλα στο σύλλογο προκειμένουν να ενημερώνοται για την οποιαδήποτε εξέλιξη.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΣ Κώστας ΜουσάςPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα