Αρχική iHunt.gr ΚΣ Δράμας : Λύκοι στα πεδινά της Δράμας

ΚΣ Δράμας : Λύκοι στα πεδινά της Δράμας

από iHunt Team
img_1009

demobanner
Την λήψη άμεσων μέτρων από την πολιτεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου της συχνής εμφάνισης λύκων σε κατοικημένες περιοχές της Δράμας ζήτησε μέσα από την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5 ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας Στέφανος Ψωμιάδης.
 
Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά κατασπάραξης κυνηγητικών σκυλιών από αγέλη λύκων στη Λαμία, ο κ. Ψωμιάδης μίλησε στους δημοσιογράφους Άρη Γκέρτα και Ρένα Γιουλβάνη και ανέφερε ότι και στη Δράμα υπάρχει έντονη ανησυχία για την αφύσικη συχνότητα, με την οποία εμφανίζονται λύκοι σε περιοχές του νομού μας αλλά και των επιθέσεων σε βάρος κυνηγετικών σκύλων.
 
Ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Δράμας έκρινε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα διαχείρισης των λύκων στην περιοχή μας και εκτίμησε πως η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της γενικότερης ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού των λύκων σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στην περιοχή μας.
 
«Πρώτα από όλα πρέπει να προηγηθεί μια οργανωμένη καταγραφή των λύκων στη χώρα μας και στην συνέχεια να καταρτιστεί και να εφαρμοστεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο διαχείρισης του ζώου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης  ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις ολοένα και πιο συχνές εμφανίσεις λύκων στα πεδινά του νομού μας.
 
http://www.alpha-news.gr/

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα