Αρχική iHunt.gr ΚΣ Καλαμάτας :Σύγχρονη πληγή για τους κυνηγούς η κακή χρήση του Facebook

ΚΣ Καλαμάτας :Σύγχρονη πληγή για τους κυνηγούς η κακή χρήση του Facebook

από iHunt Team
kinigi

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Πριν από μερικές μέρες ολοκληρώθηκε η κυνηγετική περίοδος και έτσι χθες τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου προχώρησαν σε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που τελείωσε, ενώ ανακοίνωσαν τις δράσεις τους από εδώ και πέρα.
 
Φέτος συνολικά στο σύλλογο της Καλαμάτας εκδόθηκαν 2.644 άδειες, ενώ υπήρξαν 4 ατυχήματα μελών, καθώς και 4 ατυχήματα σε σκύλους, χωρίς όμως κανένα από αυτά να είναι σοβαρό.
 
Για τη νέα χρόνια έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει νέα ασφάλεια για τους κυνηγητικούς σκύλους, που θα αφορούν και στον ιδιοκτήτη, όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και 300 ευρώ αποζημίωση, σε περίπτωση που ο σκύλος πεθάνει.
 
Παράλληλα, τα μέλη του συλλόγου αναφέρθηκαν στην κακή χρήση του διαδικτύου από κάποιους κυνηγούς. Ειδικότερα, σε περιπτώσεις που κυνηγοί προβάλλουν μέσω Facebook το κυνήγι ως μια εγκληματική δραστηριότητα, κάτι που έχει αρνητικό αντίκτυπο σε όλους τους κυνηγούς. Όπως τόνισαν, αυτοί οι επιδειξίες κυνηγοί, όπως τους χαρακτήρισαν, αποτελούν μίασμα για το σύλλογο.
 
Από εκεί και πέρα, έγινε γνωστή η κίνηση του Συλλόγου να προχωρήσει σε περισυλλογή άδειων φυσιγγιών, κάτι που υλοποιήθηκε με επιτυχία.
 
Επίσης, έγινε γνωστό ότι στις 16 Μαρτίου έληξε ο διαγωνισμός για τους περισσότερους άδειους κάλυκες. Νικητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κότσης, που παρέδωσε στο σύλλογο 7.500 άδεια φυσίγγια.
 
Στόχος, πάντως, του συλλόγου είναι να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια η περισυλλογή φυσιγγιών και σκουπιδιών με το τέλος της κυνηγετικής περιόδου.
 
Κλείνοντας την ενημέρωση από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμάτας έγινε απολογισμός και στον τομέα της θηροφύλαξης για την περίοδο που πέρασε. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν περίπου 2.600 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 34 παραβάσεις, που αφορούσαν, κυρίως, χρήση ηχομιμητικών συσκευών, παράνομη θήρα αγριόχοιρου και λαγού κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακόμα και παράνομη θήρα με παγίδες (θηλιές για τα αγριογούρουνα, αγκίστρια για τα πουλιά). Επίσης, υπήρξαν παραβάσεις για παράνομο καρτέρι μπεκάτσας, παραβάσεις εντός του καταφυγίου, καθώς και για έλλειψη άδειας κυνηγίου.
 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
 

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα