Αρχική iHunt.gr ΚΣ Καρδίτσας : Όλη η αλήθεια για την ασφάλεια των κυνηγών

ΚΣ Καρδίτσας : Όλη η αλήθεια για την ασφάλεια των κυνηγών

από iHunt Team
img_9339

demobanner

Με ανακοίνωσή του ο ΚΣ Καρδίτσας ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας. Διαβάστε την ανακοίνωση :

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας ενημερώνει όλους τους κυνηγούς, ότι, σύμφωνα με την Γνωμοδότηση της Ν.Υ Δημοσίου (Διοικ. 1209/84 , Επιθ. Δικ. Δημ. 1984 τευχ. 4 σελ.483) ισχύει: “Είναι έξω από τους σκοπούς των Κυνηγετικών Συλλόγων ως σωματείων συνεργαζομένων με το Υπουργείο Γεωργίας , η ασφάλιση των μελών τους”. 

Η νομική ερμηνεία αυτής της απόφασης, σύμφωνα και με τις γνωμοδοτήσεις και τις απόψεις έγκριτων νομικών συμβούλων επί κυνηγετικών θεμάτων, είναι ότι οι Σύλλογοι μπορούν απλά και μόνο να προτρέψουν τους κυνηγούς μέλη τους να ασφαλιστούν σε ασφαλιστική εταιρεία που θα επιλεγεί με διαφάνεια και κατόπιν προκήρυξης μέσω σύναψης ομαδικού συμβολαίου για αστική ευθύνη και ατύχημα/θάνατο που θα πληρεί τουλάχιστον τις ελάχιστες καλύψεις που είχε θέσει το Υπουργείο Γεωργίας (σήμερα τον τομέα θήρας εποπτεύει το Υπουργείο Περιβάλλοντος).
 
Έτσι παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε κυνηγό στην Ελλάδα ελεύθερα να καλύψει με έξοδά του, εφόσον φυσικά το επιθυμεί, και να λάβει οποιοδήποτε σχήμα καλύψεων για αστική ευθύνη και προσωπικό ατύχημα, χωρίς να δύναται ο Σύλλογος ή η Ομοσπονδία να του επιβάλλουν υποχρεωτικά κάποιο διαφορετικό πρόγραμμα – συμβόλαιο ασφάλισης. Την τακτική αυτή της ελεύθερης επιλογής ασφαλιστικής εταιρείας για την σύναψη ομαδικού συμβολαίου με σκοπό μόνο την διευκόλυνση των μελών και όχι την υποχρεωτική τους δέσμευση ακολουθούν όλοι οι Σύλλογοι στην Ελλάδα.
 
Οι περισσότεροι μάλιστα Σύλλογοι προτιμούν το πρόγραμμα με τις ελάχιστες καλύψεις ασφάλισης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νομοθέτη, Είναι επίσης γνωστό ότι οι Σύλλογοι δεν συμπεριλαμβάνουν στις ετήσιες εκθέσεις τους στην Προϊσταμένη τους (Ομοσπονδία) και στην Εποπτεύουσα Αρχή (Δασαρχείο) και στον οικονομικό Απολογισμό/Ισολογισμό καθώς και στον Προϋπολογισμό τους το θέμα της Ασφάλισης των μελών τους (σύμφωνα με την ανωτέρω γνωμοδότηση) και φυσικά τα χρήματα που εισπράττουν από τους κυνηγούς τα καταθέτουν αμέσως, διαβιβάζοντας μάλιστα και ονομαστικές αναλυτικές καταστάσεις, στην συμβαλλόμενη ασφαλιστική εταιρεία.
 
Από τα ανωτέρω καθίσταται προφανές ότι τα αναφερόμενα στην Ανακοίνωση της Ζ’ΚΟΘ για το θέμα της ασφάλισης των κυνηγών είναι ατεκμηρίωτα και οι βαρείς χαρακτηρισμοί που απηύθυνε προς τα Δ.Σ. των Κυνηγετικών Συλλόγων Καρδίτσας και Σοφάδων (για παράβαση αποφάσεων, ασέβεια κλπ) είναι το λιγότερο άστοχοι και άδικοι. Αυτά σε πρώτη φάση για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο και έπεται και συνέχεια.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα