Αρχική iHunt.gr ΚΣ Νεαπολης : Μια διαφορετικη εκδρομη

ΚΣ Νεαπολης : Μια διαφορετικη εκδρομη

από iHunt Team
askyfos

demobanner

 Μια διαφορετική εκδρομή πραγματοποιούν την ερχόμενη Κυριακή τα μέλη του Κυνηγετικού συλλόγου της Νεάπολης και συνδυάζουν και την ψυχαγωγίας των μελών τους αλλά και την εξάσκηση τους σε ασφαλές περιβάλλον. 

«Προορισμός είναι ένα ειδικά διαμορφωμένος χώρος για κυνηγούς και λάτρεις της φύσης, η ρεζέρβα στο Ασκύφου στα Σφακιά, όλος ο ορεινός όγκος είναι μοιρασμένος σε ιδιόκτητους βοσκότοπους, όπως και τα λιγοστά νερά και οι στέρνες που κατανέμονται σε μερίδια ανάμεσα σε οικογένειες.

Για τα Σφακιά ήταν ανάγκη επιβίωσης η χρήση όλης της «μαδάρας» (των αλπικών δηλαδή γυμνών εκτάσεων των Λευκών Ορέων), σαν βοσκότοπου από χιλιάδες χρόνια.

Η μαδάρα των Λευκών Ορέων είναι αναμφισβήτητα ένα από τα λίγα εναπομείναντα τοπία του ελληνικού ορεινού όγκου, που έχει αποφύγει τον …βιασμό και η ανυπαρξία δρόμων δημιουργεί συνθήκες απόλυτης επαφής με την φύση.» είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Μηναδάκης. 

Σκοπός της εκδρομής πέρα από την ψυχαγωγία είναι η συζήτηση και η αναζήτηση μεταξύ των μελών των τρόπων εκείνων για ασφαλές κυνήγι. Η περιοχή που βρίσκεται η ρεζέρβα, όπως λέγεται, είναι ιδιωτική και μπορεί εκεί ο κάθε ένας να πάει και να κυνηγήσει θηράματα, να κάνει σκοποβολή, να παρακολουθήσει σεμινάρια και ομιλίες σχετικά με το κυνήγι και να ψυχαγωγηθεί ανάλογα, μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

 

Το νέο Δ.Σ είχε σαν στόχο την διαρκεί ενημέρωση των μελλών του μιας και σήμερα ο όρος κυνηγός δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που ήταν παλιότερα που τον κυνηγό τον έκανε μονάχα το ντουφέκι στην πλάτη. «Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία και όχι αυτοί που όπως μερικού νομίζουν κάνουμε μονάχα κακό στην φύση. Ισα ίσα εμείς νείματε αυτοί που προστατεύουμε την φύση, καλλιεργούμε θηράματα, κάνουμε περιπολίες και φροντίζουμε ώστε συνεχώς να μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα επιμορφώνοντας τα μέλη μας διαρκώς.

 Όλοι μας είμαστε, οι νέοι κυνηγοί, κυνηγοί φυσιολάτρες πάνω από όλα και αυτό θέλει χρόνο και κόπο για να το επιτύχουμε, είμαστε όμως σε δρόμο καλό.» είπε ακόμα ο Γιάννης Μηναδάκης προσκαλώντας όσους θέλουν να μάθουν πιο πολλές πληροφορίες να επικοινωνήσουν με το 6978338981.

 

ΘΑΝΟΣ ΚΟΡΟΜΠΥΛΙΑΣ

 

ΦΩΝΗ ΕΝ

 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα