Αρχική iHunt.gr Κυκλωμα εμποριας αγριων πουλιων

Κυκλωμα εμποριας αγριων πουλιων

από iHunt Team
geraki_53118

demobanner

 Διεθνές κύκλωμα που δρα στη χώρα μας χρυσοπληρώνεται για να τροφοδοτεί με βαλσαμωμένα αρπακτικά ιδιωτικά μουσεία συλλεκτών παγκοσμίως

Διεθνές κύκλωμα που σκοτώνει και εμπορεύεται βαλσαμωμένα αρπακτικά δρα στη χώρα μας, με τις αρχές να είναι κοντά στην εξάρθρωση του.

Πριν λίγες μέρες σε οικοδομή της Αγίας Γαλήνης, στην Κρήτη, αστυνομικός που είχε πάει για μια πολεοδομική παράβαση, βρέθηκε μπροστά σε τέσσερα γεράκια, που ήταν παράνομα αιχμάλωτα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων Αίγινας Γεωργία Στεφανάκη, το περιστατικό αυτό δεν αποκλείεται να συνδέεται με το κύκλωμα που τροφοδοτεί με πτώματα άγριων πτηνών αντί υψηλών αμοιβών τις πανάκριβες βίλες και τα ιδιωτικά μουσεία διάφορων “φιλότεχνων” παγκοσμίως.“Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση του κυκλώματος. Υπάρχουν ανά τον κόσμο διάφοροι συλλέκτες άγριων ζώων. Και εικάζουμε τόσο εμείς όσο και η Εισαγγελία ότι πιθανόν να υπάρχει κύκλωμα παράνομης αγοραπωλησίας πτωμάτων για να τροφοδοτήσει αυτούς τους συλλέκτες. Κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους συλλέκτες. Αυτό είναι σύνδρομο. Κάποιοι δηλαδή διαθέτουν ιδιωτικές συλλογές με ταριχευμένα ζώα σε βίλες, ενώ είναι και άλλοι που συνεργάζονται με ιδιωτικά μουσεία” δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Στεφανάκη.

Πηγή : news247.gr

 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα