Αρχική iHunt.gr Κυνηγετικοι αγωνες στη Βουλγαρια…VIDEO

Κυνηγετικοι αγωνες στη Βουλγαρια…VIDEO

από iHunt Team
IMG_4663

demobanner

 

Στις 17 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο Γκόλτσε Ντέλτσεφ της Βουλγαρίας η ετήσια γιορτή κυνηγιού του κυνηγετικού και αλιευτικού συλλόγου του Γκόλτσε Ντέλτσεφ και το ihunt είχε την τιμή να παραστεί μετά από πρόσκληση του Κυνηγετικού Συλλόγου Δοξάτου Δράμας. Στην γιορτή επίσης ήταν καλεσμένοι και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Δράμας και Καβάλας. Οι καλές σχέσεις μεταξύ των ΚΣ του Γκόλτσε Ντέλτσεφ και του ΚΣ Δράμας που αναπτύχθηκαν μετά από το διασυνοριακό πρόγραμμα SAVE NATURE (https://www.ihunt.gr/δρασεις-κυνγετικου0συλλογου-δραμας) στο οποίο συμμετείχαν συνεχίζονται.

 

Η γιορτή ξεκίνησε με τον κυνηγετικό αγώνα στον οποίο είχαμε και ελληνικές συμμετοχές. Συμμετείχαν ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καβάλας κ. Κώστας Καλαιτζίδης με δύο αγγλικά σέττερ και ο επιστημονικός συνεργάτης της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ κ. Θεοφάνης Καραμπατζάκης με ένα ντράχτααρ.

 

Ο αγώνας ήταν σε απελευθερωμένο θήραμα (κυνηγετικό φασιανό) και ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορούσε να σκοτώσει μέχρι δύο φασιανούς. Οι κριτές του αγώνα ήταν οι Ivan Mazinov και Vasil Tezzeiski και οι δύο διεθνής κριτές.

 

Ο κάθε διαγωνιζόμενος είχε στη διάθεσή του δέκα λέπτα για να δείξει στους κριτές τις ικανότητες του σκύλου και τις δικές του. Η βαθμολογία του κάθε σκύλου αποτελείτο από :

 

  1. Έρευνα
  2. Φέρμα
  3. Απόρτ

 

Οι συμμετοχές ήταν περιορισμένες και δεν έπρεπε να ξεπερνούν τις 10 έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί ο αγώνας πριν από τις 10 πμ ώστε να μην διαγωνιστούν κάποιοι σκύλοι με υπερβολική ζέστη.

 

Ο πρόεδρος και ο γ.γραμματέας του βουλγάρικου συλλόγου  Valezi Satandev και Ivan Gotanov είχαν φροντίσει για τα πάντα. Από νερό για τους σκύλους μέχρι και ασθενοφόρο να είναι σε κατάσταση αναμονής.

 

Οι Βούλγαροι άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις με τα σκυλιά τους δείχνοντας προτίμηση κυρίως στα ηπειρωτικά και ειδικότερα στα Κούρτσχααρ και Ντράχτααρ. Νικητής όμως ήταν ο ΡΙΝΟ (αγγλικό σέττερ) του Κώστα Καλαιτζίδη.

 

Αφού τέλειωσε ο αγώνας όλοι μαζί ξεκινήσαμε για το μέρος όπου θα γινόταν η κυνηγετική γιορτή για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Η διαδρομή πανέμορφη και ακόμη πιο ωραίος ο τελικός προορισμός. Ένα οροπέδιο στο όρος Πιρίν στα 1600 μέτρα υψόμετρο. 

 

Αφού έγιναν οι απονομές στους νικητές του αγώνα ακολούθησε γλέντι με φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική.

 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το παρόν έδωσαν όλοι οι τοπικοί αξιωματούχοι αλλά και βουλευτές του βουλγάρικου κοινοβουλείου.

 

Τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δοξάτου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Ιπποκράτης Χατζηπροδρόμου και ο γενικός γραμματέας κ. Ηλίας Μουλιστάνος, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καβάλας ο πρόεδρος κ. Κώστας Καλαιτζίδης και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας ο πρόεδρος κ. Γιάννης Γεωργιάδης και ο αντιπρόεδρος κ. Στέφανος Βογιατζόγλου.

 

 

Κώστας Λουρής για το ihunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα