Αρχική iHunt.gr Κυνηγος βρηκε αρχαιο ταφο

Κυνηγος βρηκε αρχαιο ταφο

από iHunt Team
tafos

demobanner

 Με το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ θα επιβραβεύσει το Υπουργείο Πολιτισμού τον ιδιώτη Α.Θ που μετά τις πυρκαγιές του 2007, υπέδειξε στη Ζ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, νέα αρχαιολογική θέση.

Μετά τις πυρκαγιές του 2007, ο κυνηγός Α.Θ εντόπισε αρχαιολογικά υπολείμματα στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς του Δήμου Πύργου και ενημέρωσε αμέσως τη Ζ΄ ΕΠΚΑ. Πράγματι, μετά τις απαιτούμενες έρευνες και ανασκαφές που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε Θολωτός Μυκηναϊκός τάφος.

Για το παραπάνω χρηματικό ποσό θα εκδοθεί ένταλμα στο Δημόσιο Ταμείο (εις βάρος του ΚΑΕ 0879 του Τακτικού Προϋπολογισμού της Γ.Γ Πολιτισμού, υπό τον όρο ότι θα υπάρχουν οι διαθέσιμες πιστώσεις στον σχετικό κωδικό). Ο δικαιούχος, αφού ενημερωθεί θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Ζ΄ ΕΠΚΑ προκειμένου να συμπληρώσει τα δικαιολογητικά που προαπαιτούνται για την προώθηση της υπόθεσης.

Πηγή : TheBesthttp://thebest.gr/news/index/viewStory/163438Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα