Αρχική iHunt.gr Κυνηγωντας μπεκάτσες Αλα κρουλ….VIDEO

Κυνηγωντας μπεκάτσες Αλα κρουλ….VIDEO

από iHunt Team
mpekatsa

demobanner

Το ανοιξιάτικο κυνήγι μπεκάτσας στη Ρωσία. Το γνωστό “αλά κρούλ”. Την εποχή που ζευγαρώνουν, ο αρσενικός κάνει πτήσεις πάνω από το δάσος και με φωνές προσπάθεί να εντυπωσιάσει τις θηλυκές και όπως είναι κατανοητό γίνεται εύκολος στόχος για τους κυνηγούς που έχουν στήσει καρτέρι. Πριν αρχίσετε να μας κατηγορείτε ότι παρουσιάζουμε video με κυνήγι που απαγορεύεται και ότι δεν βοηθάμε με τέτοια βιντεο την προστασία της μπεκάτσας λάβετε υπόψιν  ότι :  • Αυτό το είδος κυνηγιού είναι παραδοσιακό όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και σε μερικές ακόμη ευρωπαικές χώρες.
  • Με την ίδια λογική είμαστε και εμείς “δολοφόνοι”, για τους Γάλλους, με τα όρια κάρπωσης που έχουμε. Στη Γαλλία τα όρια κάρπωσης είναι κατά πολύ μικρότερα από αυτά που έχουμε στην Ελλάδα.
  • Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο βοηθούν στην προστασία της μπεκάτσας; Βοηθούν μόνο όσους θέλουν να πουλήσουν σκυλιά.
  • Η “βιομηχανία” που έχει στηθεί γύρω από τη μπεκάτσα βοηθάει στην προστασία της; 
  • Με αυτό το έιδος του κυνηγιού το οποίο διαρκεί λίγες μόμο μέρες, δεν θηρεύονται οι θηλυκές μπεκάτσες αφού οι θηλυκές παραμένουν στο έδαφος.
  • Είναι νόμιμο κυνήγι και μάλιστα από μια χώρα με μεγάλη παράδοση

Τα μεγάλα τα λόγια που λέμε όλοι μας για την προστασία της μπεκάτσας καιρός είναι τα κάνουμε πράξεις. Πως; Πηγαίνοντας στις συνελεύσεις των συλλόγων και πιέζοντας να θέσουν θέμα στην συνομοσποδία για την προστασία των αποδημητικών βάσει ενός πανευρωπαικού σχεδίου. Όσο περισσότερο πιέζουμε τόσο πιο κοντά θα  να είναι σε θέση  τα παιδιά μας να κυνηγάνε τα αποδημητικά. Το μόνο όπλο που έχουμε είναι οι σύλλογοι. Τα λόγια στα καφενεία και στο facebook είναι απλά λόγια.  Όλα τα άλλα είνια ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ειδικά από ρεζερβάκηδες, καρτεράκηδες και κυνηγούς που πάνε στα Σκόπια και τη Βουλγαρία γεμίζοντας ένα αυτοκίνητο πέρδικες και ορτύκια και έτσι ικανοποιώντας το ΕΓΩ τους.

Η κατάσταση για μερικά είδη είναι πολύ κρίσιμη και τα επόμενα χρόνια, εαν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, κάποια από τα είδη αυτά θα τα βλέπουμε μόνο σε εκτροφεία θηραμάτων. Και όπως είναι φυσικό όλοι θα στραφούμε στο ενδημικό θήραμα και η πίεση θα γίνει ασφυκτική και στη πέρδικα και στο λαγό και το αγριογούρουνο.  Είναι ένα ντόμινο. Ένα τσουνάμι. Που ήδη έχει αρχίσει και στο περασμά του θα καταστρέψει  το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους Έλληνες κυνηγούς και όχι μόνο από αυτούς που ασχολούνται με το κυνήγι των αποδημητικών. 

O iHunter
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα