Αρχική iHunt.gr Κυνηγός με Κ κεφαλαίο….VIDEO

Κυνηγός με Κ κεφαλαίο….VIDEO

από iHunt Team

demobannerΤο παρακάτω περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε αμέτρητα άλλα παρόμοια ( διασώσεις ελαφιών, ζαρκαδιών και διάφορων αρπακτικών πτηνών) και αποδεικνύει περίτρανα και για πολλοστή φορά ότι οι Κυνηγοί (με Κ κεφαλαίο) είναι αναμφισβήτητα οι πανταχού παρών, άμισθοι φύλακες άγγελοι της άγριας ζωής και ενίοτε είναι εκείνοι που θα διδάξουν ήθος και κυνηγετική παιδεία !!!

Την Πέμπτη 20/01/22 ο συνάδελφος Λευτέρης Παπαδάκης από την Γαλίφα Πεδιάδος Ηρακλείου εντόπισε μια τραυματισμένη μπεκάτσα στο δρόμο, προφανώς το πουλί κάπου είχε “τρακάρει” κατά τις νυχτερινές του πτήσεις και ήταν ανήμπορο να πετάξει. Ο Λευτέρης που είναι μπεκατσοκυνηγός και έχοντας εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις μιας και αυτή δεν ήταν η πρώτη μπεκάτσα που έχει βοηθήσει να δυναμώσει και να επιστρέψει στην φύση, την πήρε σπίτι, την εξέτασε προσεκτικά και αφού δεν εντόπισε κάποιο σπάσιμο, την κράτησε σε ασφαλές μέρος για 5 ημέρες ταίζοντας την σκουλήκια. Την έκτη ημέρα και αφού διαπίστωσε πως η Βασίλισσα είχε πάρει τα επάνω της και είχε ζωηρέψει την πήγε σε κατάλληλο, κοντινό βιότοπο όπου και την απελευθέρωσε !!!

Αισιόδοξες και άκρως ενθαρρυντικές πράξεις και ενέργειες για το μέλλον του κυνηγιού στην χώρα μας, πράξεις που χρήζουν προβολής προς το ευρύ κοινό και μηνύματα με ιδιαίτερη σημασία αφού προέρχονται από την νέα γενιά συναδέρφων, την νεολαία μας που θα συνεχίσει και θα μεταλαμπαδεύσει στις μελλοντικές γενιές την αγάπη όλων μας για την φύση και την άγρια ζωή. Μπράβο σου Λευτέρη είσαι παράδειγμα προς μίμηση !!!

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το ιiHunt.grPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα