Αρχική » Grid with Sidebar » Κυνηγός παρέμεινε εγκλωβισμένος στον ορεινό όγκο της Δράμας για τρία εικοσιτετράωρα

Κυνηγός παρέμεινε εγκλωβισμένος στον ορεινό όγκο της Δράμας για τρία εικοσιτετράωρα

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ένα περιστατικό βγαλμένο από σενάριο κινηματογραφικής ταινίας διαδραματίστηκε την περασμένη εβδομάδα στον νομό Δράμας.
 
Πρωταγωνιστής ένας ο 54χρονος Ι.Σ. κυνηγός από τη Χωριστή Δράμας. ο 54χρονος κυνηγός έμεινε εγκλωβισμένος στον ορεινό όγκο της Δράμας για τρεις ημέρες όταν και τον βρήκαν οι διασώστες τους.
 
Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου όταν ο 54χρονος κυνηγός ξεκίνησε να πάει για κυνήγι φάσσας στον ορεινό όγκο κοντά στο χωριό Θερμιά του νομού Δράμας.
 
 
Άφησε το αυτοκίνητο του στο σημείο που το αφήνει πάντα (στη βρύση των κυνηγών) κοντά στα Θερμιά και πήρε το μονοπάτι που οδηγεί το παλιό ερειπωμένο χωριό Ζεμπίλι.
 
Το μεσημέρι της Τρίτης ανέβηκε πάνω σε ένα βράχο, αλλά για κακή του τύχη γλίστρησε και έπεσε και δευτερόλεπτα αργότερα αποκολλήθηκε ο βράχος και έπεσε πάνω στον άτυχο κυνηγό. 
 
 
Ο βράχος καταπλάκωσε το χέρι του κυνηγού και ο κυνηγός εγκλωβίστηκε. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει το μαρτύριο του 54χρονου κυνηγού. Προσπαθεί με τα πόδια του να μετακινήσει το βράχο αλλά αυτό είναι αδύνατο.  Με το ένα χέρι προσπαθεί να ανοίξει το κινητό του και να καλέσει βοήθεια αλλά δυστυχώς για αυτόν δεν υπάρχει σήμα (δεν γνωρίζει τις υπηρεσίας που προσφέρει ο αριθμός 112).
 
Καθώς αρχίζει να σκοτεινιάζει το άγχος έχει κυριεύσει τον 54χρονο κυνηγό που εκτός από τους αφόρητους πόνους πόνους έχει να αντιμετωπίσει το κρύο αλλά και τα αγρίμια του βουνού. (Το πρωί το θερμόμετρο στο Παρανέστι που βρίσκεται πιο χαμηλά από την περιοχή έδειχνε -6 βαθμούς Κελσίου).
 
Με το ένα χέρι προσπάθησε να πιάσει το μπουκάλι με το νερό. και κάποιο κολατσιό που είχε μαζί του και ταυτόχρονα συνέχιζε την προσπάθεια απεγκλωβισμού του από τον βράχο.
 
 
Αργά το βράδυ μια αγέλη λύκων τον περικύκλωσαν όμως δεν μπορούσε να χρησημοποιήσει το κυνηγετικό του όπλο το οποίο κατά την πτώση του έπεσε μερικά μέτρα μακρύτερα. Ο άτυχος κυνηγός έβαλε τις φωνές, πέταγε πέτρες και τελικά κατάφερε να απομακρύνει τους λύκους.
 
Το βράδυ ο Ανδρεάδης Αχιλλέας, φίλος του 54χρονου, ανησύχησε και επικοινώνησε με φίλους του 54χρονου μεταφέροντας την αγωνία του.
 
Ετσι την επόμενη μέρα, Τετάρτη 15 Φερβουαρίου, το πρωί ο φίλος του κυνηγός Παναγιώτης Κυριακίδης μαζί με άλλους κυνηγούς αποφάσισαν να πάνε στην περιοχή να ψάξουν για τον άτυχο κυνηγό.
 
Βρήκαν το αυτοκίνητό του και άρχισε μια αγωνιώδη προσπάθεια να βρεθεί ο 54χρονος κυνηγός.
 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 54χρονος είναι άριστος γνώστης της περιοχής και σε καμιά περίπτωση οι φίλοι δεν πίστεψαν ότι χάθηκε.
 
Όταν έπεσε το σκοτάδι οι φίλοι του 54χρονου εγκατέλειψαν την προσπάθεια διάσωσης και έδωσαν ραντεβού για το πρωί της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου.
 
Το πρωί της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου στην έρευνα για την εύρεση του 54χρονου συμμετείχε εκτός από τον Παναγιώτη Κυριακίδη και τους κυνηγούς συμμετείχαν η Ελληνική αστυνομία, η πυροσβεστική υπηρεσία, η εθελοντική ομάδα ΕΔΕΟ (Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα), το ΕΚΑΒ και η ομοσπονδιακή θηροφυλακή.
Τελικά το μεσημέρι ο 54χρονος κυνηγός βρέθηκε ζωντανός  έχοντας τις αισθήσεις του.
 
Μετά από αναζήτηση αρκετών ωρών ο εξαφανισθής βρέθηκε τραυματισμένος από φίλο του σε απόκρημνο σημείο στη δασική περιοχή «Ζεμπίλι» Θερμιών Παρανεστίου.  
 
Έγινε επιχείρηση ανάσυρσής του από τους άνδρες της Υπηρεσίας μας, με τη χρήση φορείου μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο βατό δρόμο απ’ όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου.
 
Η επιχείρηση, λόγω του δύσβατου της περιοχής  είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας αλλά μετά από την άριστη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων  και εθελοντών (Ε.Δ.Ε.Ο., Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ, Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και φίλοι του τραυματία),  ολοκληρώθηκε επιτυχώς με την ασφαλή μεταφορά του 54χρονου Σ.Ι.  με φορείο, στο ειδικά διασκευασμένο 4Χ4 όχημα της Ε.Δ.Ε.Ο., με το οποίο μεταφέρθηκε σε βατό δρόμο όπου και περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
 
Ο 54χρονος μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.
 
Εκτός από τον Παναγιώτη Κυριακίδη συμμετέιχαν στην έρευνα οι ακόλουθοι κυνηγοί και φίλοι του 54χρουνου :
 
1. Γαβριηλίδης Παύλος
2. Γεωργιάδης Γιώργος
3. Γεωργιάδης Σάββας
4. Λεμονίδης Μπάμπης
5. Ελευθεριάδης Μάκης
6. Κατίνογλου Βασίλης
7. Σουσαμλής Βασίλης
8. Θωμαίδης Κυριάκος
9 Ανδρεάδης Αχιλλέας
 
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 
Υ.Σ Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της ΕΔΕΟ κ. Βαλαβάνη για τις φωτογραφίες του άρθρου.
 

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ