Αρχική iHunt.gr Κυνηγόσκυλο θύμα της μανίας των λύκων στους Μεταξάδες Εβρου

Κυνηγόσκυλο θύμα της μανίας των λύκων στους Μεταξάδες Εβρου

από iHunt Team
18834398_1551491161575812_1252677014_n

Η Κυριακή συνήθως είναι ημέρα ξεκούρασης, βόλτας και χαράς για τους περισσότερους, αλλά όχι για όλους !!! Την Κυριακή 28/5/17 ο “κλήρος”  έπεσε στον Βαγγέλη Γατούδη να θρηνήσει τον αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στα δόντια των λύκων !!!
 
Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Κανέλλο 5 χρονών, ράτσας Γκριφόν, τον οποίο έβγαλε ο Βαγγέλης για εκπαιδευτικό σε γουρούνι το πρωινό της Κυριακής στην τοποθεσία 51 στους Μεταξάδες του Έβρου !!!
 
Ο άτυχος Κανέλλος σήκωσε ένα γουρούνι και πήρε μια πορεία για να μπει σε μια ρεματιά, και ξαφνικά χάθηκε το σήμα του στο Gps. Ο Βαγγέλης ως γνώστης της περιοχής έπειτα από λίγο αποφάσισε να αλλάξει σημείο, να μετακινηθεί μήπως και πιάσει ξανά το σήμα και όντως έτσι έγινε. Μετά από την δική του αλλαγή τοποθεσίας το σήμα ξαναμπήκε στην εμβέλεια και έδειχνε τον Κανέλλο σε στάμπα χωρίς όμως να γαυγίζει …..
 
Η παρατεταμένη ακινησία του Κανέλλου χωρίς όμως το ανάλογο γαύγισμα, υποψίασε τον Βαγγέλη που ξεκίνησε για το σημείο που έδειχνε το Gps την υποτιθέμενη στάμπα. Έπειτα από λίγη ώρα λόγω του δύσβατου της περιοχής κατάφερε να πλησιάσει στο πρώτο σημείο, εκεί που είχε αρχικά χαθεί το σήμα και έντρομος παρατήρησε αίματα και ίχνη πάλης. Συνέχισε βάση του Gps και έπειτα από λίγο με φρίκη αντίκρισε το κατασπαραγμένο κυριολεκτικά κουφάρι του τετράποδου συνάδελφου του.
 
Όπως πάει η κατάσταση θα βγάζουμε τα σκυλιά μόνο στην αυλή μας ή δεμένα γιατί οι επιθέσεις γίνονται με απίστευτο θράσος σε μερικές δεκάδες μέτρα  από τους κυνηγούς,πράγμα που σημαίνει ότι οι λύκοι ή τα υβρίδια λύκων ( αυτό περί υβριδίων,μπασταρδοποίηση δηλαδή με αδέσποτα αγριόσκυλα το έχει παραδεχτεί και μια από τις ΜΚΟ του χώρου έπειτα από σχετικές μελέτες ) έχουν χάσει τον αρχέγονο φόβο προς τον άνθρωπο ή στην περίπτωση των υβριδίων δεν τον διαθέτουν καθόλου !!! Με τα αγριογούρουνα (καθαρόαιμα και μη) να έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει όλη την χώρα και τα ζαρκάδια να σημειώνουν θεαματική πληθυσμιακή αύξηση,τόση που να κυκλοφορούν σε κοπάδια των 10 ζώων,είναι αδιανόητο να μιλάνε οι αυτοαποκαλούμενοι οικολόγοι – αντικυνηγοί και λοιποί άσχετοι ψευτοφιλόζωοι του καναπέ  για έλλειψη τροφής !!!
 
Η παραπάνω ασύλληπτη φρικαλεότητα έρχεται να προστεθεί σαν άλλο ένα απλό περιστατικό στις δεκάδες των λυκοφαγωμένων κυνηγόσκυλων και είναι χαρακτηριστικό δείγμα του τι συμβαίνει πλέον εδώ και μια πενταετία,σχεδόν σε όλη την χώρα καθώς συνεχώς παρουσιάζονται νέα θανατηφόρα κρούσματα κυρίως στην βόρεια αλλά και σε πάρα πολλές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, ενώ οι νοτιότερες καταγεγραμμένες, δολοφονικές επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα έχουν σημειωθεί στο  Όρος Πατέρας, στα Μέγαρα και στο Κριεκούκι !!!  Οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ενδιαφέρονται,δεν ασχολούνται, την ίδια περίεργη αδιαφορία δείχνει και η δική μας Κ.Σ.Ε οπότε ο  ματωμένος κατάλογος των κατακρεουργημένων σκύλων μας συνεχίζεται και δυστυχώς δείχνει να μην έχει τέλος 
 
του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα